9 entry daha
  • battle of britain sırasında moral kazansın diye biraz dinlemeye alınır ve bir doğum günü partisine davet edilir. meşhur bf-109 tayyaresine bir kasa şampanya ve istakoz yükleyip havalanır. adam partiye giderken bir spitfire koluna denk gelir, tek başına üç tanesini daha düşürüp partiye yetişir. lakin spitlerle çarpışma sırasında iniş takımlarından mermi yemiştir ve teker açamadığım için gövde üzerine iniş yapar. indiğinde kurtarma ekibine ilk sorduğu şey şampanya ve istakozların durumu olur.

    yaşadığı uçak kazaları sonucu zamanla görme bozuklukları yaşar. hastaneden verilen uçamaz raporunu, göz testindeki harfleri ezberleyerek, tekrar uçuşa elverişli raporu alıp, göklere geri döner.

    adam birinci dünya savaşında da uçtuğu için havacılığın şövalyelik ruhunun vücut bulmuş halidir. hava çarpışmaları sırasında, uçağı vurulduğundan paraşütle atlamış bir ingiliz pilotuna, havada ateş eden bir genç luftwaffe pilotuna, yere indiğinde yüzüne eldivenleri ile vurarak, bunu bir daha asla yapmaması üzerine sağlam bir azar çeker.

    iki bacağındaki takma protezlerle, 23 alman tayyaresi düşüren, ingiliz hava ası douglas bader, fransa üzerinde vurulur ve esir düşer. galland bu haliyle onlara kök söktüren bu ingiliz pilota, şövalyelik ruhuyla büyük saygı gösterir. protezleri uçağıyla birlikte yandığı için kısa süreli bir ateşkes ilan edilir. kraliyet hava kuvvetlerinden, bader'in yedek protez bacakları istenir. bir raf tayyaresi protez bacakları alman üssüne paraşütle atar ve uzaklaşır. galland, bader' in bir me-109 uçağıyla üssün etrafında tur atmasına yetecek yakıt ile uçmasın izin bile verir.

    ikisi de defalarca düşürülmelerine rağmen, savaşı sağ olarak bitirir ve bu iki düşman pilotu, yazdıkları anı kitaplarında birbirlerinden övgüyle bahsederler.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap