2 entry daha
  • bebek ve çocuk malzemelerinde de kullanılan bir tür madde yeni tanımıyla çocuklar için bir tür zehir.
    yakın bir geçmişte bpa içeren polikarbonat biberonlar canada'da yasaklandı ve bu yasak avrupa'da da yakında uygulanmaya başlayacak.
    bebek ve çocukları yavaş yavaş zehirleyen bu madde biberon memesi, yalancı meme*, biberon kapağı ve bebek yemek saklama kapları da dahil olmak üzere bir çok üründe mevcut. dikkat etmek lazım zira bu madde yüksek sıcaklıklarda çıldırıyor ve daha bir tehlikeli hale dönüşüyor. yani steril aletleri ve bulaşık makineleri tam bir bubi tuzağı.

    fda onaylı olarak içindeki bpa tolere edilebilir olarak belirtilen bir kaç marka var. aradım, buldum. ilgilenenler için..

    *avent: “via” besleme sistemi, tempo liners, avent pes biberonlar
    *medela: tüm biberonlar
    *bornfree: tüm biberon ve saklama kapları
    *sassy: mam biberonlar (ultivent), baby beslenme kiti
    *nuby: nuby natural touch

    liste daha uzun fakat türkiye'de bunlara ulaşılabiliyor. avent'in yeni üreticisi philips 'türkiye'de henüz bpa'sız ürün satışı başlamamıştır' şeklinde bir de açıklama yapmış sitesinde fakat güncelliği belli değil. sormak lazım.
    ayrıca bu maddenin mutfak kullanımı için tehlike sinyali şöyle veriliyor. plastik kap kacağınızın altına bakıyorsunuz; 4,5,6,7 sayılarından biri yazıyorsa yallah çöpe. cam sağlığı can sağlığı.
    pis dünya, bıktım valla.

    edit: bu madde neden biberonlarda yer alır ki diyenlere cevap olarak "parlaklık ve şeffaflık verici olduğu için" cevabı geliştirilmiş. bebek küvetlerinde, kaşıklarda, vs de de bu madde bulunuyor. en önemli ortaya çıkış şekli biberon ya da benzeri ürünün çizilmesi.
    (mesajı gönderen arkadaştan copy paste'dir.)
    bir de tölere de ederim tolere de kime ne*
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap