9 entry daha
  • hbo tarafından israil yapımı beti'pul dan adapte edilen dizi, bir psikoterapistin otuzar dakikalık oldukça güç 4 seansı ile hastaları ve özel hayatındaki problemleri çözümleyebilmek adına başladığı süpervizyonunu konu eden haftalık 5 bölüm halinde yayınlanıyor.

    içeriğini paylaştığım diğer insanlar gibi ben de ilk duyduğumda diziyi tavsiye eden arkadaşım aeris'e "nasıl yani, bütün bölüm boyunca seanstalar mı, başka bir şey olmuyor mu yani?" demiştim açıkçası. ama onun da cevapladığı gibi; "herkes orada neler olduğunu merak etmiyor mu zaten?"

    evet oldukça sınırlı bir alanda bütün bölüm boyunca sadece 2 kişinin diyalglarını izlesek de beni acayip yakaladı bu dizi, ilk 5 bölümü izlemek bile yetti. diziyi çekerken 2. sezonun yayınlanıp yayınlanmayacağının belli olmadığını okumuştum ama 2. sezon çoktan başlamış olması da güzel bir haber.

    dizimizin esas adamı paul, seanslarında yaptığı analizlerle hayranlık uyandıran bir süperterapist ile giderek saçmalayan özel hayatı nedeniyle sıradan bir kaybeden arasında gidiş gelişleri olan bir kahraman

    erotik aktarımıyla paul'e zor anlar yaşatan 30larındaki güzel histeriğimiz laura, intihara meyilli ergen sophie (favorim diyebilirim), narsistik ve sınırları zorlayan pilot alex ve sarsılmış bir evliliğe sahip çiftimiz jack ve amy ile de oldukça geniş bir yelpaze hazırlamış senaristler bize. bu birbirinden farklı yaş, cinsiyet ve sorunlara sahip karakterler sayesinde, insana dair bir çok konuya öyle güzel basıyorlar ki yazarlar, paul'le beraber biz de hayatımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz. bu gözden geçirmeler sırasında paul'e yardımcı olan gina ise, paul'ün seanslar sırasındaki tanrılığını elinden alarak bize farklı bir tatmin yaşatıyor.

    bütün karakterleri, senaryosu ve hepsinden önce konseptiyle çok şahane bir dizi olan in treatment'ın başka dizilerin akıbetine uğramadan uzun yıllar sürmesini dileyip, herkese bu diziyi yasal yollardan edinmelerini* tavsiye ederek yeni bölümü izlemeye koyuluyorum ben de.
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap