89 entry daha
  • illegal yollarla kazanılmış parayı sanki legalmiş gibi sisteme sokarak kullanılabilir servete dönüştürme üçkağıtlarının tümüdür.
    misal 30 bin lira mayış alan bir devlet memurusun ama kayınçoyla çete kurdun, kolombiyadan tonla kokain getirip iç piyasaya sundun; evin kasasında 150 milyon doların var. lüks tırıvırı alıp yemeye kalkarsan (30 milyona yalı, 6 milyona maybach, karıya 3 milyonluk pırlanta set, oğlana vilya falan) maliye götünü keser. (normal ülkelerde tabi :))sen de bu parayı legal göstermek için gider internet üzerinden güzellik sabunu, sağlık çayı falan satma tarzı yarak kürek bir iş kurar, parayı da oradan kazanmış gibi faturalandırır, birazcık vergi ödersin. biraz da rüşvet dağıtırsın ki maliye de görmezden gelsin. sonra sabun-çay işinden kazandığını iddia edeceğin ve kayda soktuğun parayı eze eze yersin. yalnız görgüsüz keko karı alma, işler karışabilir.
    edi: mesaj geldi. 6 milyona maybach olmuyomuş. 2015 model ikinci eli 7 milyondan başlıyo, 75 milyona kadar gidiyomuş. ne yapayım kardeşim, vizyonum yetmedi. kahrolsun fakirlik :)))
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap