1 entry daha
  • 70'lerin sonunda geçirdiği kadro değişikliğinden sonra bir tarafta mötley crüe ve quiet riot, diğer tarafta slayer ve metallica gibi grupların popüler olduğu dönem ile (80lerin ortaları) aynı sıralarda en iyi dönemlerini yaşayan cirith ungol, buna rağmen hiç bir zaman mainstream medyanın baskısına uyup tarzından ödün vermemiştir.

    ilham aldıkları gruplardan bazıları black sabbath, budgie, kiss ve benzerleridir. tarzları ilginç bir şekilde, bazı kaynaklarda doom metal, bazılarında sabbath tarzı hard rock, bazılarında nwobhm esintileri taşıyan bir grup olarak belirlenirken, venom ve slayer ile birlikte verdikleri bir konserin afişinde ise "masters of black metal" olarak tanımlanmışlardır. bu da müziklerinin ne kadar çeşitlilik içerdiğinin ve türler üzeri bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir bana göre.

    bugüne kadar çıkan tüm albümlerinin kapak ve kitapçık tasarımlarını michael whelan yapmış (tüm elemanların hayranı olduğu michael moorcock'un elric saga temasını işleyerek), bu sayede metal tarihindeki gelmiş geçmiş en iyi fantazi temalı kapaklardan bazılarına sahip bir grup olmuşlardır.

    artık dağılmalarından beri 20'nin üzerinde sene geçmiştir ve özellikle avrupa'daki hatırı sayılır fan kitleleri bir reunion beklentisi içindedir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap