2 entry daha
  • modeli hakkında yamulmuyorsam, plastik ve metal (gövde+kayış) şeklinde iki seçeneği olan bir saatti.

    kısıtlı sayıda databank kaydını(8 gibi kalmış aklımda) 4 haneli şifreyle girilebilen bir özel bir bölümde tutabiliyordunuz sanki. şifre girmeden resetlediğinizde, içindeki verilerle birlikte şifre de resetleniyordu.

    böyle bir teknolojiydi işte...

    hazır aklıma gelmişken yıllar sonra bir analiz de patlatayım bu dönem saat teknolojisiyle ilgili olarak.

    o dönemler insanların yanlarında taşıdığı portable yegane elektronik ekipman saatti. dolayısıyla schedule takip etme, dünya saatlerine bakmak, hesap makinası, alarm, fihrist * gibi temel ihtiyaçların bu ufacık tefecik saatlerle yapılması öngörülüyordu.

    hakkını da vermek lazım, gereksiz de olsa innovative bir çok ürün çıktı o yıllarda. televizyon kumandası olarak işlev görebilen saatten en son yerin bilmemkaç metre altındaki sıcaklığı ölçebilen saate kadar türlü türlü fonksiyona sahip saatler piyasaya sürülüyordu.

    sonra cep telefonu çıktı ve yaygınlaşmaya başladı. yukarıda belirttiğim ihtiyaçların hepsi cep telefonları aracılığıyla halledilmeye edilmeye başlandı ve o noktadan sonra saatler yalnızca saatlik yapmak yolunda devam ettiler kariyerlerine.

    kanımca yakın bir gelecekte benzeri bir analiz cep telefonları için de yapılabilir konuma gelecektir (bkz: smartphone) (bkz: pda)
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap