2 entry daha
  • başrolünde wu kang ren’in oynadığı netflix-tayvan yapımı güzel bir gerilim dizisi. altta biraz spoiler vereceğim ama ne yazık ki asya dizilerinde asla isimleri ezberleyemediğim için spoiler isimsiz olacak.*

    --- spoiler ---

    oyun oynamayı ve meydan okumayı seven katil sebebiyle yer yer seven, sodom kulübü ile yer yer 8 mm esintilerini görüyoruz dizide. narsist ve psikopat bir katilimiz var. aslında bunun bir ekibi var ama biz bu kişiden dizinin ortalarına kadar hiç şüphelenmiyoruz, hatta ekibindeki kişi öldüğünde “aaa dizinin ortasında katil öldü yav.” diyoruz ama sonra anlıyoruz ki ölen kişi sadece sorunlu, ezik ve aptal bir tip olduğu için işin beyni olan esas katilimizin kullandığı biriymiş. zaten onun ölümünden sonra odak gerçek katile geçiyor ve buradan sonra dizi daha da gerilimli bir hal alıyor.

    savcıyı oynayan adam gördüğüm en yakışıklı asyalı oyuncu olabilir. zaten dizideki iki esas kız da -muhabir ve terapist- bu adama aşık ama bizim savcı görev aşkıyla bunu görmezlikten geliyor. sonlara doğru terapist ile savcının önceden sevgili olduğunu öğreniyoruz, tam kavuşacaklar derken katil geliyor savcıdan intikam almak için terapist kızı öldürüyor. sonra savcı dayanamayıp bunun ağzını yüzünü dağıtıyor, vurup hapislere düşüyor. buralar zaten tam seven ama neyse ki sonunda savcımız hapisteyken bile kafayı çalıştırıyor, güzel bir planla katile suçunu itiraf ettirip onu içeri tıkıyor, kendi de cezasını yatıp çıkınca avukatlık yapmaya başlıyor.

    ben katilin çocukluğuna biraz daha odaklanılsın isterdim. dj çocuğun sorunlu geçmişini gösterene kadar bütün işi planlayan katili gösterselerdi daha iyiydi, bir yangın sahnesiyle geçiştirdiler. bir de savcı ve terapistin sevgililik dönemleri flashback ile gösterilebilirdi. çünkü terapisti öldürdükten sonra katil diyor ki “en değer verdiğin kişi olduğu için öldürülmüş olabilir mi?” e biz bu sahneden birkaç dakika öncesine kadar zaten bunların eski sevgili olduğunu bilmiyorduk, eskiden tanıştıklarını biliyorduk sadece. geçmiş ilişkileri gösterilseydi o duygu seyirciye daha etkili bir şekilde geçerdi bence.

    neyse, güzel bir dizi bence. gerilim ve polisiye sevenler beğenir. benim puanım 7/10

    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap