3 entry daha
  • katılmam**, ama "zeki insanların dinlere inanmaması" olsaydı katılırdım. yani bunun doğruluğunun bağlı olduğu eksen tanrı kavramı ile ilgili ama yörüngedeki tanrının kendisi değil, şöyle:

    tanrı'nın varlığı ya da yokluğu ispatlanabilir bir şey değil; hayallerde de olsa yaşatılabilir, evrenin kendisi ve yaratıcı aynı kabul edilebilir, aşk tanrının ta kendisidir denilebilir, falan fulun... kimse bunların aksini ispatlayamaz, aksinin aksini ispatlayamayacağı gibi.
    ama özellikle fazla popüler* dinlerin, zırvalık ve/veya yüzyıllardır alt tabaka olarak görülen insanların etinden sütünden yararlanmak için kullanılan yalanlar olduklarını anlayabilmek için ortalama bir zekaya bile gerek yok; korkulardan ve gelinen yaşa kadar dayatılanların zincirlerinden kurtulacak imkanın olsun yeter ki.
    yani direkt tanrı ve zeka şeklinde bakarsak einstein'in matematik öğretmeninden pek farkımız kalmayabilir; evren ve zar atma hadisesi vardı ya hani bir de.

    edit: tabii, zeka'nın kime göre neye göre olduğu da gibi bir tantana var. adamın* kafası ruhani sesleri ayıklayıp uygulamaya koyan bir radar olarak çok feci çalışıyor belki; dünyamızı sikmek için oroktus gezegeni'nden gelip kendini buradaki bir bedene enjekte etmiş gaz ve sıvı olarak devinebilen moleküler bir beyin olabilir; "bu salakları birbiriyle sikiştireyim, kırılsın hepsi, tatil köyü yapalım buraları sonra. garsoniyerim olacaksın dünyeaaah!" diyor olabilir için için, kimbilir....
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap