566 entry daha
  • • yön çatışması.
    • yolunu kaybetmek.
    • sürüden ayrı düşmüş hissetmek (aile, arkadaşlar, birlik, dini ya da spritüal gruplar vb.).

    örnekler: büyük balık sürüsü, kurt sürüsü, insanlar için: aile.
    yalnız bir karınca savunmasızdır ama kolonisi içinde korunur.

    • sürüsünü bulmak isteyen kayıp koyun.

    bir koyun için sürüsü, hayatının yapısını ve sağ kalmayı temsil eder. yaşamak için tek umudu sürüsüne karışıp içerisinde kaybolmaktır. türlerin sağ kalmasıyla ilgili biyolojik kanun gereği, her bir beynin bilinçdışı bir grubun kolektif bilinç dışında her şey birbiriyle bağlantılıdır. kayıp bir koyun sürüsünü bulmak ister ama hangi yöne gitmesi gerekiyor? eğer yanlış yöne giderse daha da uzaklaşacaktır yaban hayatta birinin yolunu kaybetmesi ölümle eşdeğerdir ve ilk gelen avcı hayvanın avı olmak demektir.

    bu çok ciddi ölüm kalım çatışmasıdır. çatışmanın (yön kaybı) aktif fazında beyin, böbreküstü bezleri zarında çukurlar oluşması için talimatını verir. bunun sonucunda vücutta kortizol salgılayacak (şekerin enerjiye dönüşebilmesini sağlar) bir doku kalmaz. kortizolun yokluğu hiçbir enerjinin bulunmaması anlamına gelir. böylece koyun durmaya zorlanır, yorulur, sürüsünden daha fazla uzaklaşamaz. artık bulunma ve yaşama şansı daha yüksektir.

    koyun, sürüsünün bulunduğu yönü bulmayı başardığında böbreküstü bezlerinin zarındaki doku bozulması durur ve süreç hızlıca tersine döner. koyun vagatoniye geçer ve böbreküstü bezleri yenilenir. yüklü miktarda kortizol salgılanır ve bu da kotrizon tarafından üretilen enerji patlaması sayesinde koyunun sürüsünün peşinden süratle koşmasına yarar.

    not: böyle durumlarda, diğer hastalıkların tersine hasta iyileşme sırasında hareketlidir, hastalık aşamasında ise dinlenmededir.

    (bkz: kronik yorgunluk sendromu) (bkz: #155337332)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap