48 entry daha
  • başlamak için 5 yaş idealdir. her çocuk baleye uygundur, ya da uygun hale getirilebilir. sadece bacaklarının düzgün ve sağlıklı olması yeterlidir. öğrenimi pahalıdır, ilk senelerde olmasa da ilerleyen yıllarda verdiğiniz paralara hayret edebilirsiniz. okul seçimi çok önemlidir. tabi ki özel bale okulları için yazdım bunları.. işin bir de konservatuvar yüzü vardır, orta okuldan önce yarı zamanlı başlanırsa dersler aşağı yukarı aerobik dersi kıvamında olur. konservatuar sınavını kazanmak hayatında daha önce hiç bale yapmamış olanlar için imkansıza yakındır, mükemmele yakın bir esneklik aranır, müzik kulağı harika olmalıdır ve anlayış kapasitesi yüksek olmalıdır. öyle ki size bir hareketi 12 defa kimse göstermez.

    milli eğitim bakanlığı 12 senelik bir programla baleyi tamamen öğrendiğiniz görüşündedir. ancak ülkemizde royal academy of dance programıyla da ders veren özel bale okulları vardır. bu okullara her sene ya da okul müdürünün uygun gördüğü sıklıkla ingiltere den eğitmenler gelir ve öğrencileri sınav yapar. 8 temel eğitim seviyesinden oluşan bir programdır, üstüne daha değişik eğitimler de alınabilmektedir.

    okul seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini tekrar söylemek zorundayım, şayet 5 yaşındaki çocuğunuzun psikopat bir bale öğretmenine denk gelmesini gerçekten istemezsiniz. eğer ilk 6 sene atlatılırsa gerisi geliyor, kendimden biliyorum. çok ağlamalı bir süreçtir bu, ama biraz sabırla çelik gibi sağlam sinirler, inanılmaz bir disiplin elde edilir. kaç kere ben bırakıyorum dediğimde annemin "saçmalama kızım." cümlesini duyduğumu ben bilmiyorum. kaç kere bırakıyorum dediğimi de bilmiyorum aslında. her hafta bırakıyorum derdim, ertesi gün yine salonda bulurdum kendimi.

    ülkemizde balenin sevilmemesi de tamamen operadan kaynaklanmaktadır kanaatimce. öyle eserler konuluyor ki sahneye bu kadar aşık olmama rağmen ben bile sıkılıyorum izlerken. zaman zaman güzel eserler koysalar da sonuçta çok büyük kitlelere ulaşamıyor bale.

    ayrıca bale yapan erkeklerin gay olduğunu iddia etmek saçmadır, siz önünüzdeki 2-3 örneğe bakarak böyle bir genelleme yapıyorsanız ben size sığ demekten başka bir seçenek göremiyorum. tayt giydikleri için bale yapan erkekleri aşağılamak da komiktir. ben tayt (hem de kısa) giyilerek yapılan bir sürü spor biliyorum; mesela güreş, mesela kayak, halter, sırıkla atlama, üç adım atlama.. daha sayarım ama gerek yok.. tayt giyilerek yapılan her türlü aktiviteyle uğraşan kişileri gay diye fişlerseniz oldukça büyük bir kitleye gay demiş olursunuz, aman diyim..
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap