9 entry daha
  • not: durumu olmayanlar için en alta özet geçtim.
    bir link
    ikinci bir linkten:
    --- spoiler ---

    does sugar cause diabetes?

    there are two main types of diabetes – type 1 and type 2 diabetes.
    we know that sugar does not cause type 1 diabetes, nor is it caused by anything else in your lifestyle. in type 1 diabetes, the insulin producing cells in your pancreas are destroyed by your immune system.
    with type 2 diabetes, the answer is a little more complex. though we know sugar doesn’t directly cause type 2 diabetes, you are more likely to get it if you are overweight. you gain weight when you take in more calories than your body needs, and sugary foods and drinks contain a lot of calories.
    so you can see if too much sugar is making you put on weight, then you are increasing your risk of getting type 2 diabetes. but type 2 diabetes is complex, and sugar is unlikely to be the only reason the condition develops.
    --- spoiler ---
    türkçesi
    --- spoiler ---

    şeker, diyabet hastalığına neden olur mu?

    diyabetin iki ana türü vardır; tip 1 ve tip 2 diyabet.
    şekerin tip 1 diyabete neden olmadığını veya yaşam tarzınızdaki herhangi bir şeyden kaynaklanmadığını biliyoruz. tip 1 diyabette, pankreasınızdaki insülin üreten hücreler bağışıklık sisteminiz tarafından yok edilir.
    tip 2 diyabette cevap biraz daha karmaşıktır. şekerin doğrudan tip 2 diyabete neden olmadığnı bilsek de aşırı kiloluysanız buna yakalanma olasılığınız daha yüksektir. vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori aldığınızda, kilo alırsınız ve şekerli yiyecek ve içecekler çok fazla kalori içerir.
    yani çok fazla şekerin kilo almanıza neden olup tip 2 diyabete yakalanma riskinizi artırdığını görebilirsiniz. ancak tip 2 diyabet karmaşktır ve bu durumun gelişmesinin tek nedeninin şeker olması pek mümkün değildir.
    --- spoiler ---
    diabetes.org.uk

    özetle: tip-2 diyabete, diyetteki şeker miktarı değil de aşırı kilolu olma (aşırı kalori alımı) daha fazla yatkınlık sağlıyor. diyabet açısından baktığımızda, kilo kontrolü, beslenme içeriğinden daha önemli.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap