302 entry daha
  • 2021 yılında 2020 model sıfır,dizel, elite paketini izmir hyundai -yükseliş bayisinden aldığım ve hayatımı borçlu olduğum araç.

    bu yazdıklarım umarım burada okuyan arkadaşlara da yardımcı olur.
    araç konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamadım.bagajının büyüklüğünden konforuna,çekiş gücünden yakışına (ortalama 6 litre) kadar araçtan oldukça memnun kaldım.servis -bakım bedelide makul.

    izmir yollarını bilen bilir köy yolundan hallicedir.
    çukur ve yamadan oluşan boktan yollarda "bana mısın" demedi araç.
    o büyük jantlar hiç sıkıntı yaratmadı.
    gelgelelim en önemli özelliği: güvenlik!!!
    arkadaşlar bu yeni yapılan izmir -istanbul otoyolu var ya hani güvenip basıyoruz. kimisi videolar atıyor 320 km/sa hızlarla.işte bu yolun soma ayağında kesinlikle hız yapmayın.

    çoban hasan mevkii denilen dümdüz bir yer var.ben sol şeritten 130 veya 140 km hızla seyir halindeyken yağan yağmurda sol tekerleğim yolda biriken suya girer girmez ilk önce bariyere sol burun hafif sürttü ardından da araba kızakladı.

    öyle bir kayıyorum ki araba hızlandı resmen! aracın arkası yalpalamadı.dümdüz sağa doğru gidiyorum fışıfışı diye.
    sağa savruldum ve sağ şeritte ağır ağır giden tırın arkasına ön tarafımla kafadan vurdum. arabanın önü yok oldu ama burnum kanamdan çıktım.
    airbaglar görevini yaptı. emniyet kemeri hayatımı kurtardı. iç kabin beni komple korudu. arabanın önü yok ama kabinden zorlanmadan çıktım.kendimi dışarı attım.çarpmanın etkisiyle feci bir bel ağrısı oldu.kaldı ki kazanın üzerinden 3 ay geçti hala korse takıyorum.doktorlar omurgamın kırılmadığına dua etmem gerektiğini söylediler.

    her neyse yazar arkadaşlara şunu demek istiyorum araç görevini fazlasıyla yaptı.

    benle beraber o gün, o bölgede 7 kaza olduğunu söylediler.bu karayollarını veya otoban işletmelerini ilgilendirse de burası türkiye olduğundan sonuç alamayacağımı biliyorum. o yüzden yol konusunda şu uyarıyı yapıyorum:

    burada soma termik santrali var ve bu santralin havaya yaydığı kömür tozu ve kimyasal gaz ilk yağmurda yola iniyormuş ve yolu acayip kayganlaştırıyormuş. jandarma hastanede "biz her yağmurda mutlaka kaza ihbarı alırız o bölgeden" dedi. bakın virajlı vs bir yol değil.dümdüz yerde araç kontrolden çıktı ve deli gibi kaydım.araç perte çıktı tabi.

    https://streamable.com/uwncjd

    yine gittim 2021 model 2. el az km'de bir tucson aldım.

    araçtan memnun olsam da 2020 kasasının verdiği his bambaşkaydı.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap