4 entry daha
  • websitelerinde "ülkemiz doğasının sorunları için yapıcı ve yerinde çözümler getirmeyi" kendilerine ilke edindiklerini açıklayan stk.. pek muhteşem, harikulade bu..

    hali hazırda medyanın desteği bu denli arkalarında iken, özellikle de sıfır yokoluş projesine vatandaşların doğa derneğinin üstlendiği misyona olan inancı ile verdikleri destek ortada iken**, makyajı yerinde ancak içi boş projelere imza atmaktan imtina etmesi gereken stk..

    gittikçe artan ve doğa koruma çalışmalarını gerekli kılan temel problem olan insan nüfusu, bu nüfusun çağın getirisi engellenemeyen tüketim isteği ve bunların getirileri malumdur.. mevcut ekonomik politikalar, kırsalda (korunması amaçlanan bölgelerde) yaşayan halk üzerine bu denli yük bindirmiş iken, yerel halkın doğa koruma çalışmalarına katılımı mevcut ve kolay değildir; üstelik günden güne fakirleşen bölge insanlarından bu katılımın sağlanması giderek de güçleşmektedir.. bu gerçekler göz önünde bulundurulduğunda bol keseden yerel halkın katılımını sağladıklarını bildirmemeleri- iddia etmemeleri gereken: bizleri ve dahi kendilerini kandırmaması gereken stk..

    ayrıca, kişisel tatminden öteye geçmeyen ve de geçemeyecek; ancak zorunluluğu ve çözüm üretmedeki rolü de yadsınamayacak eğitim çalışmalarını (farkındalık çalışmalarını) tek başına çözüm diye sunmaması gereken, sunması çok tehlikeli sonuçlara neden olabilecek stk.. yani, azıcık kafamız çalışırsa böyle bir sunumun içi boş, şişirilmiş bir çözüm olduğunu anlarız.. ve vatandaş olarak aldatıldığımıza inanıp, doğa koruma gibi hassas bir konuda çalışma yapan bu ve benzeri stklara tavır alırız değil mi?
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap