6 entry daha
  • 6 eşli olması ve bir türlü varis sahibi olamaması ile henry viii’den esinlenildiği düşündüğüm zalim lakaplı kral.

    --- spoiler ---

    - kızıl kalenin inşaası kendi saltanatı döneminde tamamlanmıştır. kaledeki gizli geçitleri ve sırlarını kimse öğrenmesin diye inşaat bittikten sonra inşaat ustalarını ve işçilerini önce şarap ve kadınlarla ödüllendirmiş sonra da hepsini kılıçtan geçirttirip, kemiklerini kale diplerine serpiştirmiştir.
    - dragon pit’in yapılmasını istediği dönemde şehirde inşaat ustası kalmadığı için hapislerdeki işçileri kullanmıştır.
    - abisinin eşi de visenya targaryen öldüğünde ejderha kalesinden firar etmiştir ve maegor kadın belki gelir diye kendi himayesi altındaki 15 yaşındaki oğlunu, viserys targaryen’i öldürmüştür ve ölümüne herkes çok üzülmüştür.
    - tahta çıktığında annesi kendi valyria steelden yapılma kılıcını kendisine hediye etmiştir, ayrıca babası aegon the conqueror’ın ejderhası kara dehşet balerion’a binmektedir.
    - game of thrones’da cersei’nin wildfire ile havaya uçurduğu dinci tayfa ile kendi saltanatı döneminde çokça savaşmıştır.
    - örümceklerin metresi lakaplı cadı eşi bunun başka kadınlardan doğacak çocuklarına büyü yaptığı için varis bırakamadan ölmüştür.
    - kendi saltanatında valyria kıyametinden bu yana ilk kez ejderhalar birbiri ile çarpışmıştır, tahtın asıl sahibi olan abisinin oğlu ile ejderha üzerindeyken savaşmıştır ve yeğenini ejderhası ile birlikte öldürmüştür. yeğeninin eşini de* kendine eş olarak almıştır, ancak kadın sonradan elinden kaçmayı başarmıştır.
    - üvey abisinin eşi ve çocuklarının kendisine savaş açtığı dönemde tahtında ölü bulunmuştur.

    --- spoiler ---

    house of the dragon dizisinde otto hightower, daemon targaryen’de de 2. maegor olma potansiyeli gördüğünden bahsetmiş ve varis olmasına engel olmaya çalışmıştır.
hesabın var mı? giriş yap