7 entry daha
  • daracık sokakları ile tipik italyan şehirciklerinden biri.
    ulaşım;
    milano centareleden yaklaşık iki saatlik bir tren yolculuğu ile ulaşılabilir. trenitalia ile kişi başı 21 euro ödemek gerekiyor.
    konaklama;
    çok fazla seçenek olmamakla birlikte hotel liberta adında olan tercih edileblir ki çok ucuz da sayılmaz aslında; 80 euro/kişi. oldukça eski bir taş binanın içerisinde gayet temiz ve italya genelinin aksine güleryüzlü personele sahip bir otel.
    yiyecek;
    vardığınızda restoran tatiline denk gelirseniz, doğru düzgün yemek yerine ufak tefek birşeyler atıştırarak geçiştirmek gerekecek. bunun için şehrin yegane meydanındaki büfelerde satılan geleneksel pizza benzeri hedelerinden yiyebilirsiniz gayet leziz. akşam yemeği ise şehrin iki geleneksel restoranından biri tercih edilmeli. biz belvedere'yi tercih ettik. garson tortellini ve fırında keçi pirzolası tavsiye etti her ikiside son derece lezizdi. şarap olarak bölgenin yerel şarabı lambrusco tavsiyesine uyuldu. oldukça asidik ve yoğun tadı ile gayet takdir tedildi. restoranda başlangıçlar 5, ana yemekler 15, şaraplar ise 10 euro civarında. akşam yemeği için fazla alternatif olmadığını düşünürseniz gündüzden sandviç stoğu yapmazsanız bu fiyatları ödemeniz kaçınılmaz ama kesinlikle değeceği de bir gerçek.
    nerelere nasıl gidilir;
    şehir gayet küçük olduğu için devasa katedral ve müzesine yürüyerek gidilebilir. şehir içinde görülesi yerler; estense library, estense gallery, civic museums.
    eğer otomobil özellikle ferrari ve lamborghini tutkunu iseniz modena sizin için bir cennet. şehirde 5 farklı otomotiv müzesi olmasına rağmen sadece galleria ferrari ziyaretçilere açık. diğerleri özel kolleksiyonlar olduğu için turistlerin görmesi mümkün değil. galleria ferrari modenaya 15km uzaklıktakı maranelloda. taksiyle 25 euro otobüsle 3 euro karşılığında gidilip 13 euro giriş bedeli ile muhteşem arabalarla başbaşa kalabilirsiniz.

    sonuç olarak modena özellikle gidilip görülesi bir yer olmamakla birlikte yolunuz üstündeyse bir gününüzü kesinlikle hakeden bir şehir.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap