415 entry daha
  • bayburt her zaman iktidarda kim varsa onu desteklemiş bir şehirdir. tabi bu akp'nin 21 senelik iktidarı ile çok farklı bir boyuta gelmiş durumda. özellikle siyasal islamın hayatımıza bu kadar müdahil olması bunun bir etkisi. bayburt'ta doğup büyüyen bir insan maalesef ki farklı bir fikir, düşünce ile tanışamıyor. çünkü etrafında ki herşey aynı. bu da bireyin farklı düşünebilmesine, ufkunun genişlemesine yardımcı olamıyor. politakacıların terör söylemi ve dini söylemleri orada yaşayan insanları manipüle etmeye yeterli. farklı olan şeylere öcü gibi bakılıyor maalesef.

    yukarıda yazan arkadaşımız yoldan hizmetten bahsetmiş. bunlar her iktidarın yapması gereken şeyler zaten, 20 senedir biraz yol ve hastane yapsın bı zahmet. o yüzden bize hizmet geldi ve bizde teşekkür ediyoruz demek bana ters geliyor. çoruh nehrinin ıslahı diye birşeyler yapıyorlardı mesela ne oldu? güzelim şehir merkezinden geçen o heybetli nehri çaya dönüştürdüler. bu o toprağa ihanet değil mi?

    sadece bayburt özelinde değil çoğu şehrimiz de aynı durumda. ben bu kadar ağaç düşmanı, hayvan düşmanı, kadın düşmanı bir iktidar görmedim. sırf çoruh nehrine yapılan ihanet için elime pankart alıp bayburt'un cumhuriyet caddesinde yürüsem ilk esnaftan dayak yerim. sonra da terörist ilan edilirim, işte böyle de bi yer.

    yazacak söylenecek çok şey var halbuki. umarım farklı fikirlere ve düşüncelere açık bir şehir olursun ileride bayburt.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap