6 entry daha
  • "meliorism" kelimesi, bir kişinin veya topluluğun, insanlığın durumunu ve geleceğini daha iyi hale getirmek için çaba gösteren bir inanca sahip olduğunu ifade eder. bu inanç, olumsuz durumlarla karşılaşılması durumunda bile insanların ilerleme ve gelişme için mücadele etmesini teşvik eder.

    örnekler:

    - insan hakları savunucuları, genellikle melioristtirler çünkü insanların haklarını korumak ve iyileştirmek için çalışırlar. örneğin, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmak için mücadele eden susan b. anthony gibi tarihî figürler.

    - bilim insanları, genellikle melioristtirler çünkü yeni keşifler ve teknolojik gelişmeler aracılığıyla insanlığın durumunu iyileştirmeyi amaçlarlar. örneğin, jonas salk, çocuk felcine karşı aşı geliştiren bir bilim adamıdır.

    - sosyal reformcular, genellikle melioristtirler çünkü toplumsal değişimlerle ilgili çabalarını insanların yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanırlar. örneğin, martin luther king jr., siyahların eşit haklara sahip olmasını savunarak abd'de önemli bir sosyal reform hareketi başlatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap