7 entry daha
  • üretici veya distribütör tarafından yetki verilmiş servistir. hizmet verdikleri sektöre göre tüketicinin de servisin de davranışları değişir.

    otomotiv sektöründe yetkili servislerde hem parça fiyatları hem de işçilik fiyatları özel servislere göre daha tuzludur. sebebi de aracının garantisinin bitmesini istemeyenlerin öpe öpe garanti süresince tüm bakımları bu servislerde yaptırma zorunluluklarıdır. ayrıca otomobillerine ehil ellerce bakım yapılmasını isteyen ve işten de anlamayan insanlar için güvenli bir kapıdır. belki fazla para verilir ama kullanılan parçanın orjinalliği kesindir en azından. kazançlarını kesin bilmiyorum ama iyi kazandıklarını düşünüyorum.

    elektronik sektöründe yetkili servis fiyatı pahalıdır çünkü kullanılan parça yan sanayi değildir. yetkili olmayan servisler yan sanayi parçaları kakalayıverir, ruhunuz duymaz. özellikle tv sektöründe artık tamirat bitmeye yüz tutmuştur. servisler parayı kurulumdan kazanırlar.

    beyaz eşya da elektronikle benzerdir ama tamirat geliri eklenir. beyaz eşyada tamirat hala devam etmektedir. televizyonu atmak insana kolay geliyor da buzdolabını atmak kolay gelmiyor. ayrıca parça fiyatları da malın kendi fiyatına oranla daha düşük.

    günümüzde bir lcd tv'nin paneli veya mainboardu arızalanınca neredeyse yeni tv parasına tamirat yapılıyor. insanlar zannediyor ki bu ücretin yarısından fazlasını servis gümletiyor ama değil. bunu üreticiler istiyor. üretici yedek parça üretmek istemiyor. sürekli gelişen teknolojiye uygun yedek parça üretecek olsa deli gibi atıl stok birikecek, haklı adam. o sebeple parça fiyatını yüksek tutup tv'leri kullan at yapmaya çalışıyorlar, hatta böyle oldu günümüzde. artık bir tv'yi 10 yıl kullanmak yok. 5 yıl bozulmazsa kullanacağız, teknolojisi eskidiği için atacağız; tıpkı bilgisayarda olduğu gibi.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap