9 entry daha
  • yaptığı esprilerle, hal-i hazırda alman toplumunda, diğer milletlere karşı var olan haksız ve abartılı önyargıların artmasını sağlayan komedyen. özellikle türk kültürü üzerine yaptığı şakalar, arapçayla dalga geçmesi, hintlileri, italyanları tiye alması, içten içte bu milletlere ve kültürlere nefret dolu pek çok almanın ağzı açık bir şekilde kendisine delice gülmesini sağlıyor. elbetteki milletler ve kültürler üzerinden espri yapılabilir. ancak bilhassa türkiye ve türkler üzerinden yaptığı esprileri zaman zaman çok onur kırıcı olabiliyor. evet adam komik, ben de gülüyorum. ama youtube'da izlediğim onca video arasında bir tane bile almanlarla ve alman kültürüyle ilgili espriye denk gelmedim. varsa yoksa, hayvan görünümlü, eğitimsiz, ağzından çıkanı kulağı duymayan, kaba, anlayışsız türk, çapkın, üç kağıtçı, kaypak italyan, saf, hafif aptal bir hintli, yine kaba saba, bombacı, kavgacı araplar... ee peki nerde almanlar?? yok maalesef. varsa bile bu kadar sert espriler olabileceğini sanmıyorum.

    almanya'daki türkler arasında, alman toplumuna yaranmaya çalışan biri varsa, muhakkak türkler hakkında saçmalaması, türkiye devletinin genel politikalarına muhalefet etmesi ve türk kültürü yerine almanlaşarak germen kültürünü benimsemesi gerekiyor. bakın bugün, alman toplumunda bir yerlere gelmiş türklere, çoğu da alman yalakası.

    bakın mesela essen'deki, türkiye araştırmaları merkezi (eski) başkanı faruk şen, "türkler, bu yüzyılın almanyadaki yahudileridir." dediği için adama olmadık şeyler yapıp, görevinden aldılar. ve yerine bir almanı getirdiler.

    bunun aksi örnekleri için de her fırsatta türklerin almanlaşması gerektiğini üstü kapalı bir dille yineleyen necla kelek, cem özdemir ve daha çok isime bakabilirsiniz.

    kaya yanar, işine geldiği gibi davranan bir insan. yeri geldiğinde arap, yeri geldiğinde yarı türk yarı alman, ama genelde hep alman'dır. türkçesini konuşmaya konuşmaya unuttuğunu söylüyor ama türkçeyle dalga geçerken saçmalamaktan geri de kalmıyor.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap