8 entry daha
  • henüz sadece kadın doğumunu okuduğum aile hekimliğinin temel textbook'u. hiç beğenmedim. temel konuyu anlatmıyor, hatta biliyorsun farz edip işin sosyal tarafına kayıyor. fsh-lh-östrojen-progesteron çatısı altında menstrüasyon döngüsünü önceden okumasaydım hiçbir şey anlamazdım bu bölümden.
    ayrıca amerika standartlarına göre oluşturulduğu için hangi yaşta ne aşısı olacağı gibi konular amerika'ya göre. özellikle pediatride sıkıntılı olabilir bu konu.

    tüm bölümlerin aile hekimliği tarafından yazılması branşımız için daha iyi ve pratik gibi gözüküyor ama böyle olunca da konunun temeli kaçmış oluyor. khd spesifik bir branş olduğu için belki sadece burada böyledir diyerek bi süre daha devam edeceğim ancak okuyan ya da başka textbook okuyan varsa yeşillendirilmeye açığım.

    gata hocalarının yazdığı kitap hoşuma gitmişti aslında. bu kitap her bölümün kendi hocası tarafından yazılmış. böylece okuduktan sonra da akılda kalacak, konunun sosyal boyutundan ziyade kendisini öğrenmek mümkün gibi geldi. kadın doğumunu incelediğimde çok daha tatminkar bilgiler içerdiğini gördüm. sanırım bunu alacağım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap