16 entry daha
  • ekonomik bir fırtınada kapana kısılmış bir ailenin yıkıcı tasviri.

    yorumlarına baktığımda genelde çok beğenilmiş ve 5 yıldız almış , ancak ülkemiz harici yorumlarda yıldızlar düşük. bunun sebebi ekonomik krizi bizim daha iyi içselleştirebilmemiz. iran ile empati kurabiliyoruz. filmin ana teması feodalite ve ekonominin insan ilişkilerine etkisi. bir baba feodal güç için kendi evlatlarını bile görmezden gelebiliyor, güç için evlatlarına sırtını dönebiliyor. görsel görsel

    aile içinde söylenen yalanların dalga dalga yayılarak nasıl zincirleme bir etki yarattığını gösteriyor.

    yolsuzluk ve ekonomik baskıyla gölgelenmiş bir toplumda ayakta kalmak için mücadele eden leyla ve ailesini izlerken yaşadığımız toprakların durumu bir an olsun aklımdan çıkmadı. anlattığı hikaye, eşsiz detaycılığı, kusursuz diyalogları ve nefis sinematografisi dışında hayatımda izlediğim en iyi film finallerinden birine sahip. saeed roustayi iyi bir toplum analizci olduğunu ispatlamış.

    anne babanın sorumluluğu çocuklarını eğitmek ama bazen de feodal ilişkiler nedeniyle çocuklar ebeveynlerini eğitmeye mecbur kalıyor bazı ailelerde” repliği filmin özeti gibi. iran'da yasaklanan bu film kadının ataerkil toplum düzeni ve statüko ile amansız mücadelesini klişeye kaçmadan ilmek gibi işlemiş.

    leyla'nın filmin başında dar bir masaj salonu eşyası ile sıkışık bir şekilde gösterilmesi yaşayacağı zorlukların ,mücadelesinin ve yer yer başkaldırısının ön habercisi.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap