1 entry daha
  • belgesel, william gates ve arthur agee isimli iki afrika asilli amerika'li lise ogrencisi gencin yeteneklerinin farkedilmesi uzerine, seckin bir basketbol programi araciligiyla cogunlugu beyaz ogrencilerden olusan westchester, illinois'teki st. joseph high school'a alinmalari ve buradaki gelisim sureclerini anlatiyor. ikili, okula geldikleri gunden itibaren yogun, uzun ve yorucu bir calisma ve programi ile basa cikmanin yanisira, girdikleri bu yeni ve farkli sosyal cevreye de uyum saglamak icin cabalamak zorundadir.

    bu agir rekabet ortaminda atletik becerilerini gelistirip piyasada kendilerini pazarlama taktiklerini ogrenirken, basarilariyla gurur duyan aileleri de onlarin arkasinda yer alir ve destekler.

    belgeselde bu iki gencin "freshman" seviyesinden baslayip "senior" olana kadar gecen surecte yasadiklarini eszamanli olarak izliyoruz.

    okul, sakatliklar, basarilar ve basarisizliklarla gecen yillarin anlatildigi belgesel, ilk olarak 1994 yilinda sundance film festivalinde gosterilmis ve bir cok odul almis. oscar'a da en iyi film duzenleme dalinda aday olan belgeseli akademi eli bos gondermis.

    belgesele konu olan kahrmanlarin agibetini, belgeselin sonundaki metinden ogreniyoruz.

    --- spoiler ---

    the summer before his junior year, william married catherine and she and alicia moved in with him at marquette. during the fall semester, william struggled academically and grew increasingly disillusioned with basketball.

    that november he quit the team and decided to drop out of school. with encouragement from his family and a marquette promise to keep him on scolarship william agreed to stay in school. his grades improved to a b average and william decided to rejoin the basketball team for his senior year.

    by his sophomore year, arthur had become the father of two children, anthony and ashley.

    at the end of the year, arthur graduated from mineral area junior college with a c average and received a basketball scolarship from arkansas state university. as a junior, he was the starting point guard on a conference championship contender.

    a national basketball magazine judged the team's success to be largely dependent upon arthur. in his first start, arthur hid a 30 foot jump shot at the buzzer to win the game.

    now a senior, arthur still dreams of making it to the nba.

    --- spoiler ---

    ps: ukteyi veren ve bana bu 170 dakikalik belgesel uzerinde ihtisas yapmama olanak saglayan yazar arkadasima tesekkur ederim...
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap