6 entry daha
  • aslında tam da taşlar yerine oturmamış gibi bir film olmuş olsa da senaryo açısından özellikle de lostsever bünyeler için seyirlik hoş bir film.

    --- spoiler ---

    şimdi ortada 3 hector var. bunlardan 3. hector, ilk makineye giren yani en gelecekteki.

    filmi izleyen bizlere göre filmin başında kızı gören hector; 2. hector olarak lanse ediliyor. daha sonra bu hector bandajlı hector oluyor.

    daha sonra bu bandajlı hector (hector 2); daha önce kendisi yaşadığı için geçmişindeki hectoru öldürmek istemekte ki aslında dur bakayım ne olacak diye düşünüp bir bakıma kendi yaşadığı şeylerin üzerinden gidiyor. ancak filmde hector 2 de; bizlerin de asıl zaman olarak takip ettiğimiz zamanın gerisinde ve o da; ondan önce bir hector (hector 3) olduğunun farkında değil. yani film aslında geriden gidiyor (ne demekse).

    şimdi;
    -elimizde herşeyi herkesten daha fazla bilen bir hector 3 var. sondan başa doğru gidersek ihaleyi kapan hector; karısıyla bahçede şezlongta oturan 3. hector.
    -o anda çatıda olan ve ölen kişinin karısı olduğunu sanan hector ise bandajlı hector yani hector 2.

    bonus soru şu: o zaman diliminde hector 1 hangi haltla meşgul. bu; senarist tarafından ya bilerek ucu açık bırakılmış bir şey ya da bir kısır döngü var ya da ne bileyim bir time loop olarak yorumlanmış olabilir gibime geliyor.

    --- spoiler ---
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap