4 entry daha
  • kadinlar icin uygun bir silah olarak gorulmesi temelde 2 nedenle aciklanir: a) karsi tarafi (genelde erkek) boy ve kilo avantajini kullanamayacak mesafede tutmak, b) at uzerinde gelen karsi tarafa karsi yerden savunma yapmada etkili olusu.
    disisi 1.50, erkegi 1.55 boyundaki bir memleketten* bahsettigimizi goz onunde tutarsak, yerden savunma avantaji vermesi daha onemlidir. zira kadinlar naginatayi genelde evlerini yagmaya gelen atli askerlere karsi kullaniyordu ki naginata attan adam dusurmek icin son derece uygun bir silahti. ayni sekilde savas alaninda da piyadeler (genelde ciftci ve esnaf oluyor bunlar) tarafindan tercih ediliyordu. yanyana dizilip, naginatalarini senkronize olarak kullanan bir grup japon, grek phalankslariyla benzer bir etki yaratiyordu. isbu manzaranin neye benzedigini gormek icin tokyo universitesi kultur fizik aktivitelerini izleyebilirsiniz

    samuraylarin kizlari yanlarinda ceyiz niyetine naginata gotururup evde takilirken, ordularla birlikte meydanlarda dolanan kadin savascilar (misal tomoe gozen, hangaku gozen vs gibi yari mitolojik karakterler) kilici ve oku tercih etmekteydi.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap