4 entry daha
  • odunpazarı modern müze'den adalar'a sahaf turu rehberi:

    donkişot eskişehir: en sevdiğim sahaf ile başlayacağım. dershaneler bölgesi inhisar sokakta yer alıyor. sahibinin pek bilgili ve nevi şahsına münhasır birisi olduğunu düşünüyorum ayrıca mesleğinin gerektirdiği şekilde davrandığını ve önceliğinin ticaret olmadığını söyledikten sonra kitaplarına geçebiliriz. diğer sahaflardan farkı çok sayıda tarih, siyaset, sinema, nadir kitap, dergi, film afişi barındırması ve fiyat konusunda üzmemesi diyebiliriz. ikinci el kitap yoğunluğunun yanı sıra imzalı kitap, kaset, set halinde edebiyat kitapları da dükkanda bulunuyor. genelde öğlen on bir ve akşam yedi arası açık, içeri girip rahatlıkla kitap eşeleyebilirsiniz.

    kısaca olumlu tarafları:
    + sağlam kitaplar, fiyat, nadirkitap.com hesabı var.

    kaniha sahaf: dershaneler bölgesi bilir sokakta yer alıyor. genel olarak çok iyi kitapları olduğu söylenemez ama eski baskı edebiyat kitapları bulunuyor. bazen de sağlam tarih kitaplarına da denk gelebilirsiniz. dükkan biraz dağınık ve sanırım içeride sigara içiliyor. ayrıca fiyatlar değişkenlik gösteriyor, bazı kitaplar gereğinden pahalı ya da ucuz oluyor. ortası yok gibi. ancak sahafın sizinle ilgisi ve yardımcı olmaya çalışması göz ardı edilemez.

    kısaca olumlu tarafları:
    + nadirkitap.com hesabı var.

    altyazı sahaf: esnaf sarayının arka taraflarında yeşiltepe sokakta bulunuyor. dükkana iki kişi bakıyor ve ikisi de nazik, yardımsever kişiler. daha çok sıfır ve kondisyonu iyi ikinci el kitap satıyorlar. kitap sayısı biraz az ama çoğu edebiyat ve şiir kitaplarını bulabilirsiniz. fiyat konusunda ellerinden geldiğince uygun tutmaya çalışıyorlar ancak sattıkları kitapların birçoğu sıfıra yakın fiyat aralığında.

    kısaca olumlu tarafları:
    + güler yüz, nadirkitap.com hesabı var.

    fahrenheit 451 sahaf: altyazı sahaf'ın çaprazında aynı sokakta bulunuyor. çok sayıda plak var ama fiyat konusunda bilgi sahibi değilim. dükkan, apartman dairesi olduğu için biraz küçük ve odalar şeklinde. ben pek aradığımı bulamıyorum ama hemen hemen her konuda kitap bulabilirsiniz ve fiyatlar da uygun. daima müzik eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

    kısaca olumlu tarafları:
    + fiyat.

    opus kitabevi: insancıldan çıkıp şair fuzuli caddesi'nden karşıya geçince nurgül sokakta bulunuyor. buraya eskişehir'in en düzenli kitapçısı diyebiliriz. konumu çok iyi değil ama dükkanın içi ve dışı muhteşem. sahibi, çok nazik ve harika birisi. kitapların çoğu sıfır aynı zamanda ikinci el kitaplar da satılıyor. kendileri sahaf değil çünkü sahaflığın ayrı bir meziyet gerektirdiğini biliyor. diğer kitapçılar ne kadar sahaf o da tartışılır. her neyse konumuza dönelim. içeride çok sayıda edebiyat ve tarih kitabı bulunuyor. yeni baskı kitapların çoğunu bulabilirsiniz, fiyat konusunda son derece makul davranıyorlar ama sıfır kitaplar olduğu için pahalı gelebilir.

    kısaca olumlu tarafları:
    + ilgi, çeşitlilik.

    germinal sahaf: opus'tan çıktıktan sonra adalar tarafına biraz yürüdüğünüzde adalar sokakta bulunuyor. genelde öğleden sonra açık oluyor. burası için de eskişehir'in en küçük sahafı diyebiliriz. sahibi bu küçük alanı dolu dolu kullanmış, çok iyi kitaplar denk gelebiliyor.

    çizgi sahaf: germinal sahaf ile aynı sokakta biraz ileride. sahafımız aynı zamanda bir yazar. dükkana uğrayıp kitaplarından birini de alabilirsiniz. kitap sayısı az ve kondisyonları pek iyi olmasa da eski baskı edebiyat kitapları bulabilirsiniz. sahibi çok iyi niyetli birisidir. dükkan aynı zamanda kitap kafe olduğu için içeride daha çok vakit geçirebilirsiniz.

    bu listede çizgi sahaf hariç kitap kafeler; insancıl sahaf, italik kitabevi kurumsallaşmış kitapçılar yer almamıştır. ayrıca eskişehir akademi sahaf ile eskişehir kitapbank (efsane olan değil) adlı kitapçılar da bu listeye alınmamıştır.

    sevgilerle.
hesabın var mı? giriş yap