9 entry daha
  • senaryosunu ve yönetmenliğini woody allen'ın üstlendiği 1995 yapımı bir komedi filmi.
    devamında ise kesinlikle klasik bir woody allen rejisi. allen'ın yine derin dehasını ortaya koyan diyalogları ve devamında gelen o ince nükte anlayışı ile filmografisinde yer alan iyi filmlerinden biri. lakin en iyilerinden biri mi, o biraz tartışılır. zira annie hall ya da manhattan gibi filmlerin yanında belki biraz daha sönük lakin yine iyi yine ziyadesiyle başarılı bir yapım.
    her şeyden evvel allen'ın yunan tragedyalarına atıfta bulunarak sunduğu hikaye orijinal. işin reji ve senaryo kısmındaki başarısını geçecek olursak oyunculuklarda bir hayli iyi. zira linda karakteriyle mira sorvino 95 yılında en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında altın küreyi kucaklamıştır. onun dışında filmin oyuncu künyesinde yer alan bir diğer mühim isim ise helena bonham carter. çok sevdiğim, oyunculuğunu da gayet sade ve doğal bulduğum bir isim. bu filmde de yine bekleneni yapmış, sade oyunuyla hoş bir seyir sunmuş.
    kısacası klasik bir woody allen rejisidir bu. allen'ın filmografisindeki diğer filmlere nazaran belki çok iyi değil lakin yine de oldukça başarılı. izleyiniz, izlettiriniz.
    iyi seyirler...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap