116 entry daha
  • şahsi fikrimce ingilterenin en yaşanılası şehridir.

    londra kadar pahalı ve turist baskını altında değildir.

    genç nüfusu sayesinde oldukça hareketli, insanların sürekli dışarda olduğu, eğlendiği, gezdiği, aktivitesi bol bir şehirdir. bol bol lokal brew bira ve cider içebileceğiniz derin bir pub kültürü vardır.

    ingilterenin diğer şirin kasabaları gibi mimari olarak göze hitap etmese de, kendine has bol graffitili ve sisli, hırpani bir havası vardır. berlin'den sonra avrupadaki en "cool" şehir burasıdır desek abartmış olmayız. ortasından geçen avon nehri ve üzerine kurulu clifton köprüsü şehre görsel anlamda güzellik katmaktadır.

    ingilterenin diğer tüm büyük şehirleri gibi kozmopolittir, her kültürden restorana on dk içerisinde ulaşabilirsiniz. buna rağmen rahatsızlık verici derecede göç almamış, özünü korumayı başarmış bir şehirdir. birmingham ya da portsmouth gibi etnik kaynaklı entegrasyon ve suç problemleri fazla yaşanmayan bir şehirdir.

    bath, londra, birmingham, oxford, cardiff, exeter gibi büyük şehirlere günübirlik mesafededir. havalimanından birçok avrupa şehrine direk uçuşlar vardır.

    görece adanın güneyinde kaldığından havası kuzey şehirleri kadar yağışlı ve soğuk değildir.

    toplu taşıma otobüslerin keyfine kalmış durumda, trafik ise özelikle iş saatlerinde rezalet olsa da, yürüyerek ya da bisikletle çoğu yere gidebileceğiniz kompak bir şehirdir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap