8 entry daha
  • bu hadiseden evvel sovyetler hakkinda bildigimiz yegane şeyin rocky 4 filminden ögrendiklerimiz oldugunu bilmeliyiz. yani hadise o kadar kapali kutuydu ki avrupa kupalarinda bir demir perde ülkesi geldiginde "dynamo kapali bir kutu" dediklerinde bunun ciddi manada hakkini veriyorlardi.

    sonra bir gün gorbaçov "arkadaşlar 21. yuzyila giriyoruz sacmalamanin manasi yok, biraz sansuru kisalim, daha özgür konuşsun millet" diyince, öyle şeyler ortaya cikmıştır ki sovyetler dagilmistir.. somutlastirmak gerekirse, bir gün tüm tozlari halının altina atmaktan vazgecmistir gorbacov ve halıyı ortadan kaldirmistir, ama sovyetler halının altında kaybettikleri babanelerini ölü olarak bulmuşlardır resmen.. oysa gorbaçov daha sempatik bir sovyetler hedeflemişti.. olmadı bebegim.. herkes birden rocky'i desteklemeye başladı. ivan drago doping alıyordu, ve rocky dagda bayirda çalışıyordu..

    şöyle bir örnek vereyim, glasnost'dan evvel dünyanin en cani seri katil'inin sovyet oldugu ve 52 kişiyi katlettigi bilinmiyordu mesela. (bkz: andrei romanovich chikatilo) binlerce insan'in bir futbol maçında çıkan izdiham nedeniyle öldüğü de bilinmiyordu. yani düşünün nasıl çılgın bir ortam. hell yeah!
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap