7 entry daha
  • iran'in meshed sehrinde 2000-2001 yillarinda fuhus yapan 16 kadini olduren bir seri katili anlatan bunu da en sonunda soyleyen film.. iyi de yapiyor zira izlerken insan iran'da boyle seyler olmaz diye dusunurken bir anda ters kose oluyor. bu arada filmin cekimleri sadece 35 gun surmus. bizim yonetmenlere yillar ver bunun gibisini cekemezler.

    --- spoiler ---

    rahimi hem polis memurundan hem suc muhabirinden ilgi goruyor. polis memuru emrivakiyle kadinin otel odasina girip zorla kendisiyle sigara icirten, istedigini alamayinca sen herkesle sigara icin bi kadinsin minvalinde konusup insani cildirtan bi tip.. muhabir adamsa oldukca insancil. kadin icin tehlikeli takip surecini ustlenip mesleki de olsa her an onun yaninda oluyor. kadina eski is yerindeki olayi o da soruyor ama tepkileri daha yumusak. nitekim en son opucugu kapan da bu adam oluyor.

    tipik bi iran sinemasi filmi olarak detaylari mevcut.. bunlari anlamak insanin zihnini aciyor, farkindaligini arttiriyor.. mesela en basta oldurulen fahisenin evine gazeteciler gorusmek icin gittiginde orda rahmetli kadinin kucuk bir kizinin oldugunu, ailesinin olum acisini asamadigini goruyoruz.. sonra anliyoruz ki; seri katilin oglu babasinin toplumdan takdir gordugunu anladikca ona ozenip adamdan tum cinayet taktiklerini ogrenmis.. bunu uygulamali olarak kiz kardesi uzerinde gosterdikce insan dehsete dusuyor.

    filmi izlerken pek cok acidan dehsete dustum aslinda.. sirf bekar diye kadina otelde oda verilmek istenmemesi, makyaj yapip topuklu giymis kadinin ahlaksiz biri olarak yaftalanmasi, toplumun katil adama destegi, iran rejiminin bu "ahlaksiz kadinlari" sokaklardan "temizleyen" katili yakalamak icin caba sarf etmemesi..ve daha pekk cok sey.

    --- spoiler ---
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap