3 entry daha
  • 41 kişinin yaşamını yitirdiği kazadan sağ kurtulan 4 kişiden biri olan ibrahim dağdelen isimli kişinin torunu olan arkadaşımdan dinlediğim ilginç hikayedir. ibrahim dağdelen'in aynı zamanda bir tren kazasından da kurtulmuş olması dağdelen'i daha da ilginç bir kişilik haline getiriyor.

    anlatılana göre; kazadan kurtulan 4 kişiden biri olan ibrahim dağdelen, uçağın pilot kabini tarafında -ön kısımda- oturmuş, uçağın arka kısmındaki koltuklardan birinde gördüğü ve nazif kosif isimli araba alım satım işiyle uğraşan arkadaşını kendisinden satın almak istediği araba hakkında pazarlık edebilmek için yanına oturtmuş, farkında olmadan arkadaşının da hayatını kurtarmıştır. meziyetleri bitmeyen dağdelen, kaza sırasında hosteslerden birini de kurtarmayı başarmış ve kendisiyle birlikte toplam 4 kişi hayatta kalabilmiştir.

    yine anlatılana göre, kazadan ibrahim dağdelen sayesinde kurtulmayı başaran nilay isimli hostes, yıllar boyunca ibrahim dağdelen ve eşini telefonla aramış, ikametinin bulunduğu samsun ili çarşamba ilçesini pek çok kez ziyaret etmiş, “ibrahim bey'e bir hayat borçluyum” deyip durmuştur.

    thy'nin toplam beş adet sipariş ettiği ve beşinin de düşerek imha olduğu lanetli uçaklarından olan fokker-f-28'e binen dağdelen, 1979'daki feci kazadan 41 sene sonra hayata gözlerini yumdu. kurtardığı kişiler ise halen hayatta.
hesabın var mı? giriş yap