aynı isimde "ilgi manyağı" başlığı da var
8 entry daha
  • beklediğimden daha çarpıcı çıktı bu film. ironik bir dille acınası ilgi budalalığımızı anlatıyor. ironik "sick of myself" ismi de türkçe çevirisi "ilgi manyağı" da başarılı bu anlamda. kendini hasta edecek kadar ilgi delisi olabiliyoruz insanlar olarak.

    o kadar bağımlıyız ki ilgi görmeye, türlü türlü yalanlar söyleyip insanların gözünü boyamaya çalışıyoruz. bazen bu ilgi görme çabası illa hoş görünmek için değil de kimilerinin sempatisini, acımasını, şefkatini hatta öfkesini kazanmak için bile ortaya çıkabiliyor. tiktokta kendini rezil edercesine bin bir şekle giren insanlar, bu filmde abartıyla anlatılmış durumun kanlı canlı tezahür etmiş hali bence.

    artık ikili ilişkilerimizde bile sürekli rekabet halinde ve öne çıkma yarışındayız. kim daha çok kazanıyor, seviyor, çabalıyor ve hayatta haksızlıklara uğruyor... içi boş parlak ve altın sarısı bir çikolata paketi gibi, göstermelik her şey. filmde gösterildiği üzere, aslında olduğu haliyle güzel ve kendi halindeliğiyle hoş olan bir bedenin mahvolması gibi ilgi uğruna heba edilen bomboş hayatlardan ibaret çoğu şey.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap