8 entry daha
  • kendisi bir boston celtics aşığıydı. bu fanatikliği nedeniyle threepeat döneminde biraz aşırıya kaçan yorumlar yaptığı doğrudur, fakat o kadar yüzüğe sahip olması bile kendisini efsane yapmaya yetmektedir. celtics'liler kendisi adına her sene bir oyuncuya bir ödül vermektedir. 2006'dan bu yana verilen ödülü kazananlar; paul pierce, al jefferson ve kevin garnett'tir.

    yalnız bir anısı var ki tüm celtics'lilere ibret olmalıdır.

    84 finallerinde celtics şampiyon olduktan sonra şöyle demiştir; "it feels great, whatever happened to the los angeles dynasty? you guys are talking about a dynasty, there it is (the o'brien trophy) right there, that's the dynasty. we're the best team in the world right now, the best out there..."

    yani diyor ki; "harika bir duygu, noooldu sizin los angeles daynıstisine? siz bi daynıstidir tutturmuşsunuz, işte daynısti orda, daynısti o. biz dünyadaki en iyi takımız şu anda, en iyisiyiz..."

    aynı şeyleri 5 ay önce de duydum, aynısını garnett'ten, paul pierce'dan duyduk hepimiz. herkes "n'oldu lakers'a? hani 3 sene üst üste" gibisinden bir şeyler sayıklıyordu.

    fakat 1985 finallerinde ne oldu? 34 sayı farkla alınan ilk maç*, celtics'lilerin yeşeren back to back hayalleri, ardından lakers'ın gaza gelip ilerideki 5 maçın 4'ünü alışı (birini de son saniyede kaybettiler zaten), lakers'lı oyuncuların garden'ı şampanyalarla sulayışı...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap