5 entry daha
  • let it be albümünün dokuzuncu şarkısı, john lennon bestesi.

    genel hatlarıyla bir john lennon bestesi olsa da paul mccartney'nin yardımlarıyla yazılmış. şarkı 1957'de, henüz ortada the beatles yokken yazılmış. ilk lennon/mccartney işlerinden biridir.

    albümde the beatles rooftop concert versiyonu kullanılmış. şarkının bitişinde john'un 1910'lardan geleneksel bir ingiliz şarkısı olan danny boy'u söylediği duyulur.

    grubun, sözlerinden nefret ettiği bir şarkıymış. albüm için şarkı gerekince kaydetmeye karar vermişler. ilk olarak 1963'te kaydetmişler, ancak istedikleri gibi bir kayıt çıkmamış ortaya. o dönemki versiyonunu anthology 1'de dinlemek mümkün.

    john lennon, hayatı boyunca 9 sayısına takıntılı olmuş. doğum günü 9 ekim, "9 newcastle road"da yaşamış, beatles efsaneleştiği cavern club'da ilk kez 9 şubat 1961'de çalmış. grubu cavern'dan alıp ülke çapında bir isim haline getirecek olan brian epstein onları ilk kez 9 kasım 1961'de izlemiş. üç yıl sonra grubun amerika'yı ve dolayısıyla dünyayı fethedeceği the ed sullivan show'a 9 şubat 1964'te katılmışlar. bu tesadüflerin müziklerine yansıması "number nine... number nine..." diye başlayan revolution 9, one after 909, john'un solo kariyerinden "#9 dream" gibi şarkılar olmuş. bu arada #9 dream, listelerde 9 numara olmuş.
hesabın var mı? giriş yap