7 entry daha
  • the mars volta'nın anlaşılması en zor albümlerinden biridir. albümde hikayesini dinlediğimiz cerpin taxt karakteri, omar ve cedric'in yakın arkadaşları olan julio venegas'ı temsil eder.

    julio venegas uyuşturucu bağımlısıdır. bir gün kendine morfin ve fare zehri karışımı enjekte ederek intihara teşebbüs eder. bu teşebbüs komaya girmesi ile sonuçlanır. julio yedi gün boyunca kaldığı komadan uyandığında, dünyayı kasvetli ve anlamsız bulmaya başlar. bu uyanıştan 3 yıl sonra bir köprüden atlar ve bu kez gerçekten hayatını sonlandırır.

    cedric ve omar, de-loused in the comatorium'da tam olarak julio'nun - çoğunlukla koma rüyaları ile - intihar sürecini işlemiştir. ilk kez dinleyen ve albüm konseptine aşina olmayan çoğu kişi için bu albümdeki şarkı sözleri, müziklerdeki iniş çıkışlar karmaşık ve anlamsız gelebilir. fakat hikayeye inebilenler için hayal dünyasında yeni kapılar açacak, özel bir albüm olduğunu düşünüyorum.

    cedric'in albümü hikayeleştirdiği 23 sayfalık bir kitabı da mevcut. bu kitabın dili benim için fazla zengindi. * bu yüzden albüm üzerinde detaylı bir inceleme yazan andrew muller'ın incelemesini okumayı, boşlukları hayal gücüm ile doldurmayı tercih ettim. söz konusu incelemeyi okumak, bu yaz verdiğim en iyi karardı. yeri gelmişken hala okumayanlara da şiddetle tavsiye edeyim. *
hesabın var mı? giriş yap