5 entry daha
  • revolver albümünün dördüncü şarkısı, george harrison bestesi.

    george harrison'ın sitar üzerine yazdığı ilk şarkı. george ile birlikte kayıtlarda yer alan tek beatle, tamburin çalan ringo starr'dır. müzikal olarak tamamen hint müziğine dayalı olsa da, sözleri hint felsefesine ait denemez. o yüzden bu şarkı için bir geçiş şarkısı denebilir. george; 1965 tarihli norwegian wood şarkısında ilk kez sitar kullanmış, 1966'da bu şarkıda tamamen hint müziğinden esinlenmiş ancak sözler hala "beatles"tır, george hinduizm'e girmemiştir henüz. takvimler 1967'yi gösterdiğinde efsanevi sgt. pepper's lonely hearts club band yayınlanır ve george'un kendini tamamen hint müziği ve hint felsefesine bıraktığı within you without you gelir.

    george bu şarkıda sitar, akustik gitar ve elektro gitar çalmıştır. diğer hint enstrümanlarını çalmaları için de londra'da bulunan "asian music circle" adlı bir kolektiften müzisyenler getirmiştir.

    şarkı, müzikologlar ve eleştirmenler tarafından batılı olmayan bir müzik formunun rock dinleyicilerine sunulması açısından çığır açıcı olarak karşılanmış ve sahip olduğu deneysellik ve özgünlük üzerinden de övgüler almış.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap