6 entry daha
  • hep "kendiliğinden" toplanmış gibi görünür. hep "vatandaşın haklı tepkisi" kisvesi altına gizlenir.
    başbakanın şu sözüyle açıkça destek verdiği de görülmektedir:

    <<başbakan tayyip erdoğan, istanbul’daki olaylar sırasında bir vatandaşın elinde pompalı tüfekle göstericilere ateş etmesi ile ilgili olarak vatandaşlara "sabır" önerisinde bulundu. erdoğan, hayatına kastedilen vatandaşın, imkanı varsa kendisini savunma yoluna gideceğine de dikkat çekti.

    "eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, hayatına kastederseniz, hayatına kastettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle bir imkanı varsa o da kendisini savunma yoluna gidecektir. bu tür yollara bu bir sevktir.">>*

    evet evet, hı hı.
    bence başbakan doğrulukla çıkıp, "üniformalı köpeklerim görevini yapmakta yetersiz kaldı; dahası, polisle halkı karşı karşıya getirince çok net bir cephe yaratılıyor, zaten halkın polise olan tepkisi eylemcilere kanalize oluyor. bu nedenle de cia taktiklerine uygun olarak, paramiliter örgütlenmeleri direnişçilere saldırtıp, vatandaşın haklı tepkisi diyoruz, devlet gazetelerine de haber yaptırıyoruz." demeli. böylesi daha samimi, böylesi daha sıcak. zaten herkes biliyor neyin ne olduğunu.

    (*) http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/…2&tarih=2008-11-04
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap