25 entry daha
  • a hard day's night albümünün yedinci şarkısı, paul mccartney bestesi.

    bu şarkı 1964'te paris'te kaydedilmiş. grup londra'ya döndükten sonra george harrison, başka bir gitara soloyu tekrar kaydetmek istemiş. solonun ilk hali, dikkatli dinlenirse arka planda duyulabilir.

    bu şarkı, nisan 1964 tarihinde, abd listelerinde ilk beş sırada yer alan the beatles şarkılarından biri olmuş. diğerleri için;
    (bkz: she loves you)
    (bkz: please please me)
    (bkz: i want to hold your hand)
    (bkz: twist and shout)

    şarkı, pop müzik tarihinde, direkt nakaratla başlayan ilk şarkılardan biri olma özelliğine sahip. bu yapıyı kurma fikri george martin'inmiş.

    vokalde sadece paul yer alır. bu açıdan sadece tek bir beatle'ın söylediği ilk şarkılardan biridir. şarkının ilk iki take'inde john lennon ve george harrison back vokal yapmış, ancak dördüncü take kullanılmış.

    caz sanatçısı ella fitzgerald şarkıyı cover'lamış ve ingiltere listelerinde 34. sıraya kadar çıkmış ve fitzgerald'ı, bir beatles şarkısıyla listelere giren ilk sanatçı yapmış.
    not: i wanna be your man, 1963'te bir the rolling stones hiti olmuş, ancak onların versiyonu beatles'ınkinden önce çıktığı için cover olarak değerlendirilmemiştir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap