3 entry daha
  • george "gigi" becali, rumen'dir, isadamidir, politikacidir. 25 temmuz 1958'de romanya'nin zanga sehrinde dogmustur.

    romanya, ortodoks-isevî olmasi haricinde, sosyolojik ve ekonomik gelisim süresince bugün gelinen noktada türkiye ile büyük benzerlikler göstermektedir.

    becali, emlâk ve müteahhitlik alaninda calisarak, multitrilyoner olmustur. bugün steaua bükres futbol kulübü'nün yanisira bir basin-yayin araclari toplulugunun da sahibidir. yanisira, yeni nesil hristiyan demokratlar partisi'nin de baskanligini yapmaktadir. becali isminin üzerindeki saibe ve karanlik noktalar oldukca fazladir. cok duyulmus, görülmüs, tanidik bir özgecmis seyri...

    becali, tasra zihniyetinde, cahil ama cesur bir kisilige sahip. politikaci olarak alamet-i farikasi, sert ve saldirgan söylemi ile kelime haznesinin darligi ve edepsizligidir.

    dogu blogunun dagilmasinin ardindan yasanan sürecte, eski topluluktan ayrilan her ülkede yasanan sürec romanya'da da görülmüs, ortaya cikan firsatlari, eksiklikleri, bosluklari ve olanaklari degerlendiren bir cok kisi, 10 yil gibi kisa bir sürede akilara zarar verecek bir serveti elde etmislerdir. becali, özellikle dünyanin yeni korku kaynaklarindan biri olan "rus milyarderler" gibi rumen milyarderdir, büyük ihtimalle, bugün romanya'nin en güclü adami durumundadir.

    becali, asiri milliyetci, asiri muhafazakâr bir ortodoks-hiristiyan'dir. yabancilardan, müslümanlardan, escinsellerden ve büyük ihtimalle solculardan da nefret eder. bunu da kendisiyle yapilan hemen hemen her mülakatta cekinmeden dile getirmektedir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap