6 entry daha
  • f.c. hansa rostock, bir liman şehri olan rostock’un futbol takımıdır. rostock, kuzey almanya’da, baltık denizi kıyısında yerleşik mecklenburg-vorpommern eyaleti’nin bir kentidir.

    f.c. hansa rostock bir futbol kulübü olarak 28 aralık 1965’de demokratik almanya cumhuriyeti’nde kurulmuştur. sv (sport verein) empor rostock’un futbol şubesinin müstakilleştirilmesi ile oluşan rostock, hem demokratik almanya’nın hem de federal almanya’nın en üst seviyesinde mücadele etmeye hak kazanmış yegâne futbol takımıdır.

    rostock’un bugün, ikinci bundesliga’da elde ettiği 9-0’lık tus koblenz galibiyeti, bu seviyede şimdiye kadar kayıtlara geçmiş en farklı galibiyet ünvanını taşıyor ve muhtemelen de uzun bir müddet taşımaya devam edecek.

    rostock, 1989 yılında berlin duvarı’nın yıkılması ve 1991 yılında federal ve demokratik almanya’nın birleşmesiyle yeni bir süreçte yeni bir oluşumun içinde seyretmektedir. bugün federal almanya’nın doğu eyaletleri olarak hüküm süren dogu almanya’da beklenmeyen bir şekilde milliyetçilik büyük adımlarla tırmanmaktadır. bu toplumsal olayın nedenleri, niçinleri, pekileri ve amaları hakkında kırmızı, yeşil, sarı, mavi teoriler bulunmaktadır ama bunlar buranın mevzusu değildir. uzun lafın kıssası ve hasılı hansa rostock taraftarları da bugün almanya’nın en aşırı milliyetçi, neonazi ayaktopusever kitlesi manzarası arzetmektedir. diğer fikirdaşları ile bu kitlenin tam karşı kutbunda ise fc st.pauli ve temsil ettiği anlayış durmaktadır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap