57 entry daha
  • hintliler; bize 0'i armagan eden bariscil halk. karsiliginda atalarimiz da * * bu insanlara medeniyeti, yani erkek gibi savasmasini ogretmislerdir -ki havai fisekli ok atmak gibi ileri teknikler var bunun icinde. oyleyse acaba bugun ne haldeler, hangi stereotiplerle bu 1 milyar insani taniyabiliriz, konumuz bu.

    amerikadaki beyaz yakalidan, ingilteredeki somurge intikam tugayina, ortadogudaki alamancidan hindistantaki garibana kadar hicbir hintli bati tarzi giyim kusamdan anlamiyor. is toplantisina hawai sortu ve kazakla giden biri olarak (arktik pornoculuk isim), bu adamlarin kumas pantalon ceket altina 5 dolarlik cart beyaz spor ayakkabisi giymelerine yillardir sasmaktayim. italyada hintli olmamasinin nedeni bu herhalde, hepsini linc etmislerdir. ayakkabinin disindakilerde de bir renk uyumu olmuyor. zaten kara derilerine pek uymayan koyu yesil, koyu gri gibi normalde dahi silah zoruyla giyilmesi gereken renkleri giyiyorlar, sonra corap icin mor, kemer icin kahverengiyi secip, spor ayakkabilarinin vahsetinin bir tesaduf olmadigini kanitliyorlar. taj mahalin topragindan yetismis, renk festivalleriyle buyumus bu insanlarin estetik duygulari ve yaraticiliklari, neredeyse bizim ulkenin armasini kayinvaldenin yemegine gec kalmamak icin alelacele tasarlayan memurumuzunki kadar (bakmayiniz: coat of arms)

    simdi tabii diyeceksiniz, kac tane hintli tanidin da konusuyorsun? cok. tv'de gordugun kadar hintliye korili tavuk pisirmesini ogrettim, bir o kadar da pakistanliyi hintli yaptim (sizler plato hintlisisiniz), ve tabii ki bol bol kiz alip kiz verdim (evrensel kardeslik kistasimiz)

    ve bu kadar tanidigim hintlilerin de hepsi cimri. zamaninda beraber yasadigim 3 yahut 5 hintli (ayakkabilari gozlerimi kamastirdigindan emin degilim) bana hic yemek ismarlamadi. birbirine de ismarlamadilar. isin acikcasi ben baskasina tatli alan hintli gormedim, duyani da gormedim. sirf elimde dag gibi anektodal kanit olussun diye garsonluk yaptim. hasbelkader bir is arkadasina kurabiye almissak adamlar gunler sonra gelip 25 sent vermeye calisiyorlar. cimrilik ve denk butceci muhasebeci anlayis, cagimizin vebasi. ayda 7-8 bin dolar kazanip tasarruf edecegiz diye 4-5 kisi ahir gibi birarada yasayan hintlilerin sayisini dusundukce bunaliyorum. reenkarnasyona inandiklarindan olsa gerek bu hayattan rahatca maddi zevk almaya kasmiyorlar. veyahut oyle bir travma gecirmisler ki geldikleri yerde, ne buyuk bir bok cukuruysa bu hindistan artik, her an tum hayatlari yikilacak ve oraya geri doneceklermis gibi yasayip geleceklerini guvenceye aliyorlar. bir daha dogacaksan bu hayattaki geleceginden ne endise ediyorsun?

    cogu kotu kokmuyorlar. yani bu genellemenin, igrenc spor ayakkabilari genellemesinin onune gectigine, onun kariyerini tikadigina inanamiyorum. ev mutfagi veya pentagon gibi kapali ortamlari tamamen saran yogun kori kokusu (yogun derken havayi gorebilecek, dokunabilecek, yutabilecek hatta dikkat etmezseniz yururken ona kafanizi carpabilecek derecede) bunlarin da ustune siniyor olabilir ama steril bir ortamda beklemis bir hintlinin icinden koku gelmez, oyle ozellikleri yok. yani kendisi iyi de cevresi kotuydu. agzi baharat kokuyor olabilir ama agzini da koklamayin zaten (kiz alip kiz vermekte ismi gecen kizlardan biri degilseniz). yalniz bazilarinin vejetaryenlikleri adami bunaltiyor. ayni mikrodalgada yemek isitamiyorsun mesela, oyle hassasiyetleri var. yakinda 500 metre menzilde mangal da yapilamaz dumani sinmesin diye, yanlarindan etle gecemeyiz. ben etim, sen etsin, hepimiz kardesiz ve etiz. yapacak birsey yok. yapacak birsey olmadigindan da yapilacak tek seyi yapiyorum, mikrodalganin ic kisimlarina kanli cig et suruyorum ortalik bosken. farketmiyorlar, hayatta hersey placebo.
178 entry daha
hesabın var mı? giriş yap