5 entry daha
  • zeitgeist movieden sonra dozu arttirarak daha teknik bilgilendirmeyle ve iddiali soylemlerle en onemlisi de sonucta bir cozum yolu sunan herkesin izlemesi gereken belgesel.

    yillardir olup biteni gozlemleyip "gercegi" bulmaya cabalamamizi ve "ne olacak bu dunyanin hali" soylemlerini bir cevapla tekrar bize sunmustur. ne sosyalizm ne fasizm ne kapitalizm! bize gerekli olan temeline dunyayi, yasami (sadece insan degil butun bitkisiyle hayvaniyla kaynaklariyla dunyayi) alan yeni bir ekonomik ve sosyal duzendir demis ve ben dahil (inanniyorum ki) bircok insani etkilemeyi ve inandirmayi basaran bir soylem olmustur.

    bu sistemler kagit uzerinde belirlenemez isin icinde insan oldugu surece surec de sonuc da kestirilemez belki ama denenmek zorunda oldugu kanisindayim. gerceklesme ihtimali var midiri tartisirken sorulmasi gereken sorulardan biri su olabilir: "human nature" mi "human behavior" mu? eger insan dogasi varsa ve bugun bu hale gelmemize sebep buysa baska herhangi bir sistem de yine ayni hale gelecektir. yok eger insan davranisi varsa davranis seklimiz farkli durumlar yaratinca gelistirince degistirilebilir ve iste o zaman umut var demektir.

    herkesin mutlaka izlemesi ve uzerine dusunmesi gereken bir belgesel cunku gelecegimiz bu tip fikirlerdedir.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap