1 entry daha
  • dün akşam saçma sapan bir koku ile geçmişime, çocukluğuma gitmeme neden olan durum.

    çocukluğumda yazları adalardaki yazlığımızda geçirirdik. adalarda çöp arabası, belediye aracı vs. haricinde araç bulunmazdı o zamanlar. tabii dışarıdan girişin kısıtlı ve herkesin birbirini tanıdığı bu ortamda da saatlerimizi sokakta misket oynayarak, bisiklete binerek, akşamları mahallede kağıt oyunları oynayarak, açık hava sinemasına giderek geçirirdik. henüz ufacık bir çocukken bile eve giriş saati sınırımız ya yoktu ya çok esnekti.

    her neyse, uzun süredir maruz kalmadığım bir kokuya dün maruz kaldığımda tüm bu anılar gözümde canlandı hatta yanımdaki arkadaşıma da bu durumu anlattım. açıkçası bu fenomenden haberim yoktu o koku sayesinde de kendimi burada buldum.

    bahsettiğim koku yakın zamanda yoldan geçip gitmiş olan çöp kamyonunun bıraktığı kokudur. ne, önce çöp kamyonu varken ara sokakta arkasında kuyruk oluşturduğunuzda çıkan kokuya ne de yanınıza bir çöp kamyonu gelip çöpleri toplarken çıkardığı kokuya benzemiyor bu koku.

    kamyonun kısa bir süre önce geçip gitmesi (sanıyorum diğer durumlarda çöp kamyonundan gelen kokunun biraz dağılması ile alakalı) ve içerisindeki çöplerin de yaz sıcağına maruz kalmasının neden olduğu bir kokudan bahsediyorum. bu koku üzerine düşününce bile iğrenç bir koku olsa da beni çocukluğuma götürmeyi başardı.

    hayreti mucip...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap