593 entry daha
  • birkaç ay yaşadığım, inanılmaz anılar biriktirdiğim, belki kendimi en mutlu hissettiğim şehir.

    tarihi dokunun korunmuş olmasıyla, büyüleyici meydanlarıyla, güzel mimarisiyle şehre aşık olmamak imkansız. insanların düşündüğü kadar soğuk bir şehir de değil. şehrin en sevdiğim kısmı öğrenciler için kültürel etkinlikler konusunda inanılmaz imkanların olmasıydı. neredeyse her müzenin, serginin öğrencilere ücretsiz olduğu günler var, öğrenci biletiyle bolşoy tiyatrosu'nda 100 ruble (şimdi belki 150 olmuştur) karşılığında inanılmaz bir atmosferde mükemmel oyunlar izleyebiliyorsunuz vs. bu şehre dair en sevdiğim şey bu sanırım. şehirde çok fazla gezilmesi gereken yer var. kısa bir süre için gidiliyorsa mutlaka ilgi alanlarına göre bir liste yapılmalı.
    metro ağı inanılmaz gelişmiş ve çoğu istasyon ufak bir müze güzelliğinde. kievskaya benim en sevdiklerimdendi.

    yeme içme bence en çok para harcanılacak şey. kafeler, restoranlar inanılmaz pahalı. benim gibi fakir bir öğrenciyseniz kafede oturmaya hasret kalabilirsiniz, ki ben kalmıştım ama kısa bir seyahat için gidiliyorsa paraya kıyılabilir. ucuz kahve içmek isteyenlere önerim cofix bu arada, kahveleri ve tatlıları oldukça ucuz ve güzel.

    kesinlikle görülmesi gereken bir şehir. eğer turistik amaçla gidiliyorsa yaza doğru gidilmesi daha mantıklı bence, şehirdeki parklar inanılmaz ve kışın hava şartları sebebiyle parkların belli kısımları kapatılıyor çünkü.

    geri dönmek için kafayı yiyorum ama dairelerin bu kadar pahalı olması kahrediyor beni. bir gün yeniden kavuşuruz umarım moskovacığım.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap