3 entry daha
  • "quotations from chairman mao zedong" (çince okunuşu máo zhuxí yulù) adıyla da anılan, dünya tarihinin incilden sonra en fazla satılmış kitabı. yazıldığı tarih olan 1964'ten beri toplam 1 milyarın üstünde basıldığı tahmin ediliyor. bu rakkam bazı kaynaklarda 2-3 milyarın üstüne dahi çıkmış.

    tabi bu kadar satılması çok sürükleyici olmasından kaynaklanmıyor; çin halk cumhuriyeti (buraya ercan saatçi ünlemi ne çok yakışırdı değil mi a dostlar?) tarafından her yurttaşın sahip olmasının neredeyse zorunlu tutulduğu için bu kadar çok basılmış. çince'den başka 50 dile de çevrilmiş olan bu kitap mao'nun toplam 427 sözünü içermekte.

    şimdi tabi insan merak edebiliyor... dünya tarihinin en çok basılmış 2. kitabı. kesin bir olayı vardır gibi geliyor değil mi?

    ...bu noktada "evet öyle geliyor" yerine "yahu mao'nun sözleri, ne olayı olmasını bekliyorsun ki?" dediyseniz bravo. kazandınız ödülü. zira kendisini okuma gafletinde bulundum, ve 1948'de yazılmış olan 1984 adlı güzide kitaptaki hoparlör anonsalarından bir gıdım fazlasını bulamadım. beklemiyordum da hoş. güzel bir şey olsa zorla basılmaz zaten.

    mao denilen allahsız zaten top 10'daki diğer kitapların 2'sinin de yazarı zaten.
    nasıl bir kağıt israfı olmuş adam kendi başına be kardeşim... onca kağıtla cin ali bassan demek millet berber fil'in sözünden çıkmayacak.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap