6 entry daha
  • elia kazan filmi. tennessee williams yazmis, o yuzden izledim. bayagi garip bir film. tennessee williams bipolar disorderdan muzdaripmis o siralar sanirim, her sahnede -ki bazilari cok uzun- karakterlerin ruh halleri ve diyalogun gidisati birkac defa 180 derece donuveriyor. hepsi manik-depresif zaten. ozetleyemiyorum bile filmi.

    asil olayi da zamaninin en sansasyonel filmi olmasiymis icerdigi sevhet yuzunden. seks sahnesi yok ama surekli arousal halinde bir takim insanlar var, lolita tarzi bir kiz, yaslica kocasi, baska bir erkekle seksi bir gerilim, en en en sonunda da birtakim opusmeler (bu opusme su zinalari iceriyor: goz zinasi, dudak zinasi, ayak zinasi, sinir sistemi zinasi)

    yani bugunun standartlariyla saka gibi ama iste dinciler dunyanin her yaninda ve tarihin her aninda istikrarli bicimde ikiyuzlu ruh hastalari olduklari icin bu filmi yasaklatmislar. halbuki filmin geri kalanina bakiyorsun, iflas ettigi icin rakibinin is yerini bombalayan, hirsizlik yapan ve yalan soyleyen bir adam, yaslilara kotu davraniyor, karisina vuruyor, onun arkadasi olan polisler tembel ve basbayagi yolsuzluk yapiyorlar, adam iyice zivadan cikinca tufekle onu bunu oldurmeye calisiyor, vs.. bunlar ahlaka uygun ama dudak zinasi olmasin.

    bir ara grand theft auto oyunu icin de benzer birsey olmustu galiba. bir yerinde ciplak kadin mi cikiyor, oyle bir gizli bolum mu aciliyor ne; ben gormedim oynamadigimdan. zaten bu oyunlari da oynayanlara yazik; cool gangster olup bomba sarisinlar duduklemek hayal dunyasinin siniri olur mu? bari imparatorluk falan yonetin. neyse, iste millet isyan etmis, bunu raflardan cekmisler, yas rating'ini arttirmak zorunda kalmislar. 17'den 18'e diye tahmin ediyorum, 18 ustunde baska bir sey yok zaten. yani adam oldurmek, araba calmak, polis dovmek icin 17 yeterli ama kuku gormek icin 18 lazim. bunu dinciler yaptirmamistir gerci; birtakim aktivistler, ne bileyim "concerned parents" diye ozetlenebilecek, her konudaki fikri "but what about our precious children"dan oteye gidemeyen gizli pedofiller

    baby doll filmi icin yazdigim bu sarkinin pedofil kelimesiyle bitmesine gonlum razi olmadi, o yuzde ek bilgi vereyim: babydoll kiyafet turu de bu filme gonderme, oradaki kadinin zenci isciler yaninda dahil surekli giydigi acik sacik gece elbisesi bu. gizli fahise.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap