1158 entry daha
  • iki gunluk viyana gezisi icermektedir. görsel - görsel - harita

    maximum 10 gorsel eklenebildigi icin, daha fazla gorsel paylasabilmek icin:
    - baslik yok ise, basligi referans veriyorum;
    - baslik var ise, ilgili entry referans veriyorum.

    ara edit: @vardevela adli yazar arkadasin bilgilendirmesi uzerine, 10 gorsel limitinin taslak asamasinda oldugunu ogrendim. entry iskeletini boyle birakmaya karar verdim, ama isten donunce daha fazla gorsel eklemeyi planliyorum.

    vaktim az oldugu icin (toplu tasimayi bekle vs.) e-scooter kullandim. eger gunluk abonman yapilirsa (10,99 euro olmasi lazim), ilk 90 dakika bedeva. sonrasi dakika basina 30 sent. ben "lime" ve "tier" kullandim. lime bulmak biraz zor olsa bile limitli alanlar daha az. tier ise limitli alanda guc unitesini iptal ediyor. iterek gitmeyi deneseniz bile nafile, yurume limitinin uzerine cikamiyorsunuz.
    e-scooter olayinin en sikintili yani arnavut kaldirimlari veya benzeri yerlerde gidonun fazla titremesi (teker capinin az olmasindan kaynakli).

    bisiklet (e-scooter'da bu alana giriyor) yollarinin sehir icerisinde cok guzel ve fazlaca olmasi, sehir icerisinde ulasimin cok daha kolay ve rahat olmasini sagliyor. ozel seritler (otobus ve taxi'lerin dahil oldugu alan) ayni zamanda bisiklet alani yapilmis, cok akilli bir hamle. ozellikle araba kullananlar kurallari uyguladikleri icin guzel bir harmoni yakalamis.

    sehrin temizlik konusu biraz benim kafami karistirdi. temiz mi, kirli mi cozemedim. geneli temiz gibi gozuktu ama bazi yerlerde insanliktan nasibini alamanyanlarin eserleri, bazi yerlerde ise at pisliklerinin kokusu biraz hayal kirikligi birakti. uzay mekigi yapiliyor, su at pisligini yere dusurmeyecek bir aparat yapmak kimsenin aklina gelmez mi? neyse, gezi rehberine gecelim.

    1. gun
    sabah gezisi:

    - schloss schönbrunn - schönbrunn sarayı - gorseller icin: (bkz: #141340683)
    benim amacim saray'in bahcesini gezip, iki sokak ilerdeki muze'ye gitmekti. muze saat 10:00'da acildigi icin erken saatte gidip kafa dinleyip, istedigim manzara fotograflarini kimse olmadan cekmekti. bekledigim gibi oldu. sadece erken saatte spor yapanlar ve benim gibi dusunenler vardi, ama cok azdi. ben gezimi bitirip muze'ye gecerken akin akin insan geliyordu. tavsiyem, sabah erken gitmeniz. gezilen baslica yerler:

    gloriette schönbrunn görsel
    neptunbrunnen görsel
    römische ruine görsel
    obeliskbrunnen görsel - görsel
    engelsbrunnen görsel
    najadenbassin görsel
    westlicher najadenbrunnen görsel
    rosengarten schönbrunn görsel

    - technisches museum wien - viyana teknik müzesi
    inanilmaz bir muze. gitmeden once bakmistim ve 1 saat gezer cikarim diyordum. 1 saat gecti ve ben hala zemin kati geziyordum. toplamda 3 kat oldugu dusunulunce, evdeki hesap carsiya uymadi. ben lise'den yuksek lisans'a kadar makine (türk dil kurumu boyle soyluyor), haliyle agzim acik gezdim. bakin, kol dugmesinden uyduya kadar, ne ararsaniz var. sadece muhendisler icin degil, ozellikle cocuklar icin muazzam bir yer. sadece teoriksel veya gorsel degil, ayni zamanda pratik yapma imkaniniz var. buharli tren icin komur atip, duvara yansitilan kazan dairesindan tutun, tren ve tir saftlarini cekerek surtunme olayini anlatmaya kadar daha nice ekipmanlar var. diger gezecek yerler olmasa butun gun burada kalabilirdim. artiriyorum, 1 hafta gezilebilecek bir muze ve abartmiyorum. yuregi kirik bir sekilde, yaklasik 3 saat sonra muzeden ayrildim.

    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel

    ogle gezisi:
    - naschmarkt
    burada fazla fotograf cekmedim. ikinci el esyalardan restoranlara kadar bir yelpazesi mevcut. ozellikle cumartesi gunleri cok yogun oluyormus. benim sansima cumartesi gunu gittim ve cok fazla insan oldugu icin gezemedim. daracik yollar, arabalar gibi karsidan gelene yol vermeniz lazim.

    - secessione viennese gorseller icin: (bkz: #141340796)
    gitmeden once arastirdim ve gidenler cok memnun degildi. zaten fazala vaktim olmadigi icin disaridan fotografini cekip ayrildim.

    ogle sonu gezisi:
    - karlskirche - karl kilisesi - gorseller icin: (bkz: #141341127)

    - denkmal zu ehren der soldaten der sowjetarmee - kızıl ordu kahramanları anıtı

    schloss belvedere - belvedere sarayı - gorseller icin: (bkz: #141342836)
    bir digel gorsel hakkimi simdi kullaniyorum görsel. sanat eserleri, bina mimarisi ve bahcesi cok guzel bir yer. gezilen baslica yerler:

    belvedere schlossgarten - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel
    belvederegarten - görsel
    belvedere lake
    kaskadenbrunnen - görsel
    muschelbrunnen - görsel
    unteres belvedere - görsel

    - russisch-orthodoxe kathedrale zum heiligen nikolaus in wien - rus ortodox st. nicholas katedrali
    viyana'ya gelmeden once planlamamistim ama ogle arasinda belvedere'den cikinca yakin oldugunu gordum ve gormek istedim.

    aksam gezisi:
    yarinki gezilecek yerlerin on hazirligi icin hizli bir gece turu yapmak iyi olur dedim ve gezmeye basladim. her sehre aksam atmosferi yakismaz. kisvetli, cirkin, boguk, vs. olabilir. ama viyana'da aksam bambaska, muazzam desem yeridir. gezdikce guzellikler ardi arkasina geliyor. daha ne kadar guzel olabir derken, daha guzeli geliyor. burda viyana opera binası'na ayri bir parantez acip gorsel hakkimi kullaniyorum.

    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel

    2. gun

    sabah gezisi (7:00-9:00 arasi):
    gidecegim en erken muze saat 9'da acilacagi icin, vaktimin bosa gitmemesi icin sabah gezisi yapmayi planladim. cok az kisinin oldugu viyana sokaklarini sabah gormek istedim. cok mantikli bir karar aldigimi gezerek anladim. tavsiyem, binalarin fotograflarini cekmek istiyorsaniz (yani insanlar olmadan) sabahin erken saatlerinde cekmeniz. gezilen baslica yerler:

    mozartdenkmal görsel - görsel
    naturhistorisches museum - görsel
    maria-theresien-platz - görsel
    kunsthistorisches museum - görsel
    äußeres burgtor
    hofburg - görsel - görsel
    prinz eugen-reiterstatue - görsel - görsel
    erzherzog karl - reiterstatue - görsel
    kaiser-franz-denkmal - görsel
    spanische hofreitschule - görsel - görsel - görsel
    wiener pestsäule - görsel
    domkirche st. stephan - aziz stephen katedrali - görsel - görsel - görsel - görsel
    vermählungsbrunnen - görsel
    ankeruhr - görsel
    hundertwasserhaus - görsel - görsel
    kunst haus wien. museum hundertwasser - görsel
    st. othmar unter den weißgerbern - görsel - görsel - görsel

    muzeler:
    naturhistorisches museum-
    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - extra gorseller icin: (bkz: #141344432)

    kunsthistorisches museum

    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - extra gorseller icin: (bkz: #141344455)

    bu iki muze karsilikli ve ikiside birbirinden guzel. birisi "doga tarihi muzesi" digeri "sanat tarihi müzesi". viyana teknik müzesi icin soyledigim seyler bu iki muze icin de gecerli. tanesine 1 hafta desem yeridir. kesinlikle gidilip gorulmesi gereken muzeler. ozellikle ilham kaynagi isteyenin gitmesinde elzem yarar var. cirak - kalfa - usta egitimini, hizli bir sekilde alma imkaniniz var.

    ogle sonu gezisi:
    fazla vaktim kalmadigi icin gidecegim diger muzere gitmek yerine tekrar bir viyana turu yaptim. malum, sutten dili yanan kedi yogurdu ufleyerek yermis. bundan sonra ince eleyip sik dokumakta fayda var. musait oldukca diger muzeleri gezerim artik. son turda gezilen baslica yerler:

    votivkirche - votiv kilisesi (tadilatta) - gorseller icin: (bkz: #141344613)
    burgtheater - gorseller icin: (bkz: #141344728)
    rathaus der stadt wien - gorseller icin: (bkz: #141344951)
    parlament - avusturya parlamento binası (tadilatta)
    denkmal der republik

    kara duzen dolasirken karsima cikti.
    görsel

    sehir planlamasi nasil cozemedim. normalde sehir merkezinde boyle bir binaya italya'da izin vermezler. ama simdi hakkini yemeyelim, zarif bir bina olmus. karsisina gokdelen dikmemisler.
    görsel
    görsel

    sonuc: beklentimin cok uzerinde bir guzellikle karsilastim. dogasi, tarihi, binalar, eserler, vs. gercekten muazzam.

    edit 1: gerekli eklemeler ve gorseller eklenmistir.

    edit 2: gorseller eklenmeye devam ediyor.

    edit 3: @complicatedmind istegi uzerine harita eklendi.
311 entry daha
hesabın var mı? giriş yap