323 entry daha
  • meşhur koro skecinin metni, o dekordan bağımsız okunduğunda da iyi bir edebiyat parçası:

    saat kaçtan beri böylece dikiliyoruz... sekiz senedir korodayım, bir tek kere soloya çıkamadım. elli kişinin içindeyim. ben de insanım, benim de canım var, tek başıma şarkı söylemek benim de hakkım.
    şuna bak şuna... nasıl da elini büyük büyük, hararetle sallıyor... gören de önemli bir iş yapıyor sanır. sanki o elini sen sallamasan biz okuyamayız, allah adamı! bana bakıyor, anladı mı acaba? gülümseyeyim. yok yok, çok oldu.
    bu sırığı da niye benim yanıma koymuşlar sanki... biraz dik durayım bari, ayaklarımın üstünde mi dursam acaba? ne yapsam boş. herif yüksek gerilim hattı gibi. şöyle biraz ortalara mı geçsem, ne yapsam? belki biraz daha iyi gözükürüm.
    ya bu önümdeki kadına ne demeli? bunun kocası var mı acaba? varsa da yemiştir bu adamı. onun için ne düşündüğümü anladı mı acaba? şunun boyuna bir yükselebilsem... gayret edeyim bakayım ayaklarımın ucunda... kadının eteğine mi bastım, ne oldu?
    yeter 'lan bundan sonra solo okuyacağım 'lan! yeter 'lan!
    nihansııın... konuşma 'lan! didedeeeeen... senin de el sallamana lüzum yok, ben kendimi idare ederim ulan! artık kimse beni koroda tutamaz bundan sonra solaya çıkacağım ulan!

    edit: bazı arkadaşlar linki de koymam tavsiyesinde bulundu, buyrun.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap