107 entry daha
  • şahane bir dvdye sahip film. böyle bir tanımdan sonra tahmin edileceği üzere hafif silah denilen silahların en az kitle imha silahları kadar etkili olduğunu gözler önüne seren bir belgesel(hattakalaşnikof nasıl ve neden keşfedildiğine kadar giriyor, ), film çekim aşamaları ve tabi silinen sahneler ile yönetmenin yorumu ile film izleme olasılığını içinde barındırıyor.

    film ile ilgili söylenecek bir çok şey söylenmiş zaten. film dışında
    çekim aşamalarının anlatıldığı belgeselde filmin yapımcısı oldukça ilginç açıklamalarda bulunuyor ve sanırım konunun vahimliğini tam ortaya koyuyor ,

    "başta sahte kalaşnikof kullanmayı planlamıştık ama gerçek olanlar sahtesinden daha ucuza geliyordu. kalaşnikofları aldık sonra geri sattık bir hafta sonra silah tüccarı onları liberiada sattı."

    hemen hemen aynı durum tanklar için de geçerli. filmde görülen çoğu ağır ve hafif silah, silah tüccarları ile yapılan anlaşmalar sonucu alınmış ve filmin çekiminden sonra afrika da veya başka bir yerde kullanılacak silahlar(taşıma uçağı gerçekten kaçak silah sokmak için kullanılan bir uçak) .
    yapımcı ayrıca ekliyor

    "bir çok silah tüccarı ile çalıştık, işin garibi hepsini de çok sevdik."

    filmdeki ve belgeseldeki bir başka etkileyici söz de sanırım
    "kendinizle savaşmayın." çoğu gelirin içi savaşlardan geldiği göz önünde bulundurulduğunda ve şöyle bir dönüp kendine bakınca gerçekten düşündürücü.

    kısacası dvdsi de alınacak ve arşivlenecek cinsten.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap