130 entry daha
  • (bkz: #67424983)
    aradan geçen beş altı sene içinde popülerliğini arttırdı gençler. hala hak ettikleri yerde olduklarını düşünmesem de dinleyici kitlesi bir hayli artmış durumda. ilk zamanlarda çevremde neredeyse hiç dinleyen yoktu fakat şu an dinleyenlere rastlıyorum. tabi bunda sonralarında yaptıkları kendi adlarıyla çıkardıkları albümdeki yıldızlara bak, kafam karışık, istasyon gibi parçalar ve sonralarında gelen singlelar etkili olsa da aradan yıllar geçtikten sonra şimdi daha iyi görüyorum ki ilk albümleri akşamüstü albümü bu popülerlik için yeterli bir sebep benim için. albümde neredeyse boş şarkı yok. bütün parçaların güzel olduğu albümler listesine kafadan girecek bir albüm. cd'si olsa alıp koyacağım ama cd formatını da bulamadım albümün.

    geçenlerde ankara konserlerinde ilk kez kendilerini canlı dinleme fırsatım oldu ve canlı performansları müzikal açıdan gayet tatmin ediciydi. buraya ayrı bir parantez açacağım artun ile ilgili artun'a laflar hazırladım ama bunları boş bir zamanda kendi isminin altına yazmayı düşünüyorum. bu konserde gruptan sarper sonbay ve barış kutlu'nun ayrılmış olduğunu fark ettim. özellikle sarper'in ayrılışına çok şaşırdım yamulmuyorsam artun'la aynı okulda okuyup beraber kurdular grubu üzüldüm açıkçası. neden ayrıldığına dair de bir bilgi bulamadım. kesin bilgi olmasa da birkaç şeyden yola çıkarak grubun ankara'dan istanbul'a taşındığını fark ettim bununla ilgili midir başka bir şey midir bilmiyorum. bilen varsa da bir yeşil kadar uzağım kendisine. sarper'in yerine daha önce nilipek'le, melike şahin'le çalışmış, internette kendi bestelerine de denk geldiğim can aydınoğlu gelmiş, konserin sonunda da konser hatırası olarak penasını istediğimde kırmadı sağ olsun. barış'ın yerine de yağız ipek gelmiş. yağız ipek'i daha önceden tanımıyordum şimdi de internetten kendisi hakkında pek bir bilgi bulamadım fakat konserde en enerjik kendisiydi ve baterinin hakkından yeterince geldi. yağız zamanını tam kestiremediği daha önceleri, can ise eymir ve sal beni kayıtlarından önce katılmış gruba.

    son söz olarak, son parçalarını düşünecek olursak her ne kadar ilk albümdeki çıtayı daha aşamadıklarını düşünsem de doğru yolda ilerlediklerini söylemek mümkün. umarım bu eleman değişiklikleri grubu müzikal açıdan çok daha iyi yerlere getirir de bizler de güzel şeyler dinleme fırsatını sürdürürüz.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap