5 entry daha
  • geç dönem cumhuriyet veya erken dönem imparatorluk zamanında geçen filmlerde ve dizilerde, aristokratlar veya imparatorlar sarışın olarak canlandırıldığı zaman çoğu kişi bunu eleştirip şu tarz eleştirilerde bulunuyordu: "koskoca caesar'ı cermen gibi resmetmişsiniz bu ne..." spartacus ve roman empire dizilerinde sarışın caesar canlandırılmıştı ve bunlara yukarıda bahsettiğim minvalde eleştiriler gelmişti. peki gerçekten roma imparatorlarının veya aristokratlarının hepsi esmer miydi? hadi buna bakalım. commodus'a kadar imparatorluğu yöneten ve romalı aristokrat ailelere mensup olan bu imparatorların ekseriyetinin saç rengi ve göz rengi açıktır. bkz.görsel

    -sonuç olarak augustus'tan commodus'a kadar imparatorların dokuzu sarı veya kızıl saçlı, beşi gri veya beyaz saçlı**, üçünün saç rengi hakkında bir kayıt yok ve son olarak birinin koyu saçları var.
    -sonuç olarak augustus'tan commodus'a kadar imparatorların dokuzu mavi veya gri gözlü, ikisi şarap renkli gözlü (?) ve yedisinin göz renkleri hakkında bir kayıt yok.

    *derleme için karl earlson'a teşekkürler, ben de listeyi türkçeye çevirdim.
    **gri veya beyaz saçlı olma sebepleri yaşlılık. gençliklerinde sahip oldukları saç rengi bahsedilmemiş.
hesabın var mı? giriş yap